“Suprafaţa obraznică” – teatru pentru copii oferit de Centrul Cultural German Iasi

Afis teatru copii

Centrul Cultural German Iaşi, în colaborare cu Grădiniţa şi şcoala primară „Hänsel und Gretel” organizează în data de 6 octombrie 2015, începând cu ora 10:00 spectacolul de teatru „Suprafaţa obraznică”, susţinut de pictorul-actor Cedric Pintarelli, de la Teatrul Național pentru Publicul Tânăr Mannheim din Germania, pentru copii de la Grădiniţa şi şcoala primară „Hänsel und Gretel” .

Artistul plastic aduce cu el în scenă suprafețe, forme și culori pe care le scoate din bagaje. Începe un joc de linii și cromatici. Treptat, întreaga sală este transformată într-un tablou în care copiii devin ei înșiși parte din spectacol și  pot face schimbările pe care le doresc. Folosind linii, texturi, culori, forme și prin noul aranjament al obiectelor existente, pictorul-actor remodelează spațiul într-o creație în care toate obiectele și persoanele prezente vor constitui un joc plastic în marele tablou al vieții. Această călătorie deschide un spațiu al posibilităților, în care suprafețele învață să zboare, iar muștele trasează linii, făcând o conexiune între artele vizuale și arta spectacolului. Împreună dezvoltă o experiență de teatru deosebită, ca un joc senzorial  pentru cel mai tânăr public.

Regia: Marcela Herrera. Dramaturgie: Nicole Libnau. Interpretează: Cédric Pintarelli. Costume: Eva Roos. Scenografie: Christian Thurm. Pedagogie teatrală: Monika Schill

Spectacolul va fi prezentat şi la Teatrul Luceafărul, în data de 5 octombrie 2015, orele 09:30 şi 11.30, în sala mică.

Evenimentul este organizat cu sprijinul  Ministerului pentru Ştiinţă, Cercetare şi Artă a landului Baden-Württemberg

INFO

Centrul Cultural German

Str. Lascar Catargi nr. 38, Iasi

Telefon: 0040-232-214051

E-mail: info@kulturzentrum-iasi.ro

Web: www.kulturzentrum-iasi.ro

FB: www.facebook.com/DeutschesKulturzentrumIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: