Sun Glitters își aduce muzica și vizualurile de la Luxemburg la Iași pe 2 februarie

Sun Glitters își aduce muzica și vizualurile de la Luxemburg la Iași pe 2 februarie afis iasiSun Glitters vine la Iași pe 2 februarie 2013 cu sunetele și culorile care l-au plasat în topul listei celor mai promițători producători de muzică electronică ai ultimilor ani și din întreaga lume. Show-ul live de muzică nouă, cu vizualuri pictate în razele lui Victor Ferreira, va avea loc în Club Zona începând cu ora 21.00. In deschidere va evolua proiectul local audio-video Av Satellites. Evenimentul este organizat de Brain Events.

DESPRE

Sun Glitters (Victor Ferreira) vine pentru a doua oară în România, Iașul fiind cel de-al doilea și ultimul oraș din țară în care va performa la începutul lunii februarie. Portughez născut în Luxemburg, Victor Ferreira este un artist complex și complet, care își împarte de ani buni energia între marile scene ale lumii. Cerut de marile publicurile europene (din țări precum Austria, Germania, Franța, Belgia, Italia, Anglia, Spania, Portugalia si multe altele) și americane (New York), internaționalul Sun Glitters va ridica așteptările publicului ieșean si pentru alte evenimente viitoare de acelasi calibru.

Muzica electronică pe care o face iese din comun într-o manieră care nu îi permite încadrarea într-un anumit gen muzical, iar fotografiile și vizualurile pe care le creează nu fac altceva decât să completeze ciclul prin unitatea pe care o compune la nivel de sunete și imagini. În show-ul de la Iași publicul va avea ocazia să asculte ritmurile ”încărcate cu soare” ale lui Sun Glitters și să urmărească vizualuri realizate de fani, alături de producțiile proprii.

Cel mai cunoscut album Sun Glitters poartă numele de ”Everything could be fine” (incluzând 8 piese, printre care și ”Too much to lose”, ”A dragonfly in the city”- feat. Emily Richards, ”Softly and Slowly”- feat. Rob Boak și ”Everything could be fine”). Lansat în 2011 (inclusiv pe vinil), materialul i-a adus critici excelente în presa internațională,  publicațiile asemănându-l inclusiv ca stil și potențial cu nume precum Balam Acab și How to Dress Well.

Contrar opiniilor conform cătora muzica sa este trasată strict de stilurile chillwave și post dubstep, artistul este de acord cu ușoarele nuanțe care îl trimit în specificul genurilor dubstep, chillwave, wonky, shoegaze sau dreampop. Muzica lui Sun Glitters se bucură de influențele marilor Boards of Canada, Burial sau Holy Other, dar și de nuanțele rock inspirate de My Bloody Valentine sau The Cure. El însuși menționează că nu are un stil anume care să îl definească, dar că magia care îl distinge din rândurile producătorilor asemenea lui constă în zgomotul din melodiile și fotografiile sale. Efectul distorsionat, ”old style” la nivel de sunet și culoare este elementul principal care face naturală alăturarea celor două tentații senzoriale într-un show care se vrea repetat. Legătura dintre vizual și muzică este atât de puternică în procesul de creație, încât artistul s-a regăsit de multe ori în situația de a compune muzică pornind de la imagine și nu invers. De aici complexitatea și profunzimea tuturor momentelor pe care le fabrică pentru public.

Creațiile inspirate din viața sa de zi cu zi, cu gândul permanent la soarele de pe cerul Portugaliei, culorile pale și emoția din fotografiile sale, vocile ”fantomatice” și ritmurile denumite de presa internațională ca fiind ”nepământești” fac din Sun Glitters un producător care promite foarte mult, clișeu adoptat fără ezitare de specialiștii din breaslă.

Aflat la a doua vizită în România, Sun Glitters va urca pe scenă numai în Cluj și Iași pe datele de 1 și 2 februarie. Prea multe motive să nu îl ratați, prea puține șanse să îl revedeți foarte curând.

VIDEO

https://vimeo.com/36570092
https://vimeo.com/26959485
https://vimeo.com/42362158

INFO

Muzica și vizualurile lui Sun Glitters în online și social media:

www.sunglitters.com
www.sunglitters.bandcamp.com
www.facebook.com/listen2sunglitters
www.twitter.com/sunglitters
www.vimeo.com/sunglitters
www.thevideostheymade.tumblr.com
www.soundcloud.com/sunglitters

www.facebook.com/Brain.Events

Zona Partyspace

Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant, nr.14, Et.2, in spate la Milennium Bank, Iasi

www.facebook.com/zona.partyspace.9

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: