SummerIS: Liceenii isi incep studentia de 10 zile la Cuza

Universitatea de Vară “SummerIS” dă startul primei editii astăzi, 19 iulie, de la ora 09.00 în Aula Magna “Mihai Eminescu” a Universitătii “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi (UAIC). La festivitatea de deschidere vor fi prezenti prof. univ. dr. Carmen Cretu, prorector pentru activităti studentesti si parteneriate cu mediul economic si sectorul public, Răzvan Timofciuc, consilier personal al presedintelui Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, Andrei Tudor Ionescu, vicepresedinte Consiliu Judetean al Elevilor si Mircea Meriacri, vicepresedinte Relatii Interne si coordonator proiect local.

SummerIS - Universitatea de vara

Evenimentul a adus la Iasi 60 de elevi din clasele a X-a si a XI-a, din diverse orase din tară, precum Oradea, Constanta, Giurgiu, Galati, Suceava, Piatra Neamt, Vaslui. Acestia vor începe în urma festivitătii de deschidere o serie de vizite la 12 facultăti din cadrul UAIC, dintre care pot fi mentíonate Facultătile de Drept, Economie si Administrarea Afacerilor, Litere, Istorie, Teologie, Filosofie si Stiinte Social-Politice si Psihologie si Stiinte ale Educatiei. Astfel, liceenii se vor putea informa despre posibilitătile de studiu la UAIC si timp de trei zile vor merge la cursuri si seminarii la facultatea unde au fost repartizati si pentru care au optat în perioada de înscrieri. Elevii vor sustine o sesiune ce va consta într-un examen scris.

Printre activitătile desfăsurate la Universitatea de Vară “SummerIS” vor avea loc Turul Campusului UAIC, Târgul Organizatiilor Studentesti, dezbatere cu tema “Tranzitia de la liceu la universitate”, dar si diverse petreceri de socializare si actiuni recreative.

SummerIS - Universitatea de vara

Proiectul desfăsurat în perioada 18 – 28 iulie este implementat în cadrul Programului National Universităti de Vară pentru Elevi, cu sloganul ”Noi învătăm în România!”, initiativă desfăsurată sub egida Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din România (ANOSR). Organizatorii primei ediţii a Univeristătii de Vară SummerIS sunt Asociatia Studentilor Francofoni din Iasi – ASFI, Liga Studentilor Economisti Iasi – LSE, Asociatia „Societatea Pentru Psihologie”  –  SPP, European Law Students’ Association Iaşi – ELSA Iasi, Asociatia Studentilor si Absolventilor Facultătii de Filosofie si Stiinte Social-Politice Iasi – ASAFFI şi Societatea Studentească 1871.

INFO

www.facebook.com/uvesummeris

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: