‘Suflete in culori’ – fotografii despre copii speciali

Iulius Mall va gazdui, incepand de vineri, 17 decembrie 2010, o expozitie fotografica despre copiii speciali, refugiati – unii provizoriu – intr-o lume fascinanta, insa numai a lor. „Suflete in culori” grupeaza peste 30 de portrete scrise cu lumina si cromatica vie despre tineri din Iasi diagnosticati cu afectiuni din spectrul autismului. Surprinsi in timpul orelor de terapie recuperatorie sau cand isi valorificau talentele de artisti, micutii si adolescentii au deschis, prin intermediul obiectivului foto, porti spre trairile lor interioare. „Aceste imagini starnesc curiozitati despre universul lor, necunoscut majoritatii dintre noi. Am avut sansa sa ma accepte sa ii fotografiez in multiplele lor stari, de la veselie si efervescenta, la contemplare si interiorizare, sau cand primeau sprijin”, a afirmat Gabriela Dobos, care semneaza imaginile sub antetele PRO IMAGE si FOTO IASI. Aparatorii acestor suflete delicate –  membrii filialei Iasi a Asociatiei Nationale pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania (A.N.C.A.A.R.) – militeaza si prin intermediul fotografiilor pentru cauza persoanelor cu autism.

Vernisajul expozitiei „Suflete in culori” va avea loc vineri, 17 decembrie 2010, la ora 14.30, in Iulius Mall, la etajul 2, langa libraria Carturesti. Colectia va sta pe sevalete pana pe 13 ianuarie 2011. Expunerea fotografica a fost posibila cu sprijinul A.N.C.A.A.R. – filiala Iasi, agentiei foto PRO IMAGE, comunitatii FOTOIASI si Iulius Mall si face parte din manifestarile legate de „Luna Fotografiei” organizate de Asociatia Artistilor Fotografi din Romania.

Expozitia „Suflete in culori” se doreste a fi si un factor sensibilizator pentru clientii Iulius Mall. Pe durata expunerii se vor colecta donatii cu scopul de a face frumos Craciunul acestor copii carora ursitoarele au uitat sa le harazeasca la nastere o viata normala. Banii vor fi folositi si pentru achizitionare de jucarii si jocuri terapeutice pentru orele de club petrecute, in fiecare week-end, la filiala A.N.C.A.A.R.

Copiii surprisi in expozitia foto vor fi prezenti la vernisaj pentru ca apoi, de la ora 15, sa devina personaje, tot in Iulius Mall insa la KidsLand Club, si in propria serbare de Craciun. Acolo asteapta darurile Mosului, dar si pe copiii de la „Academia Show” (coordonati de Ligia Delia Grozdan si Cosmina Paraschiv) si artistii de la Palatul Copiilor Iasi (coordonati de Anca Apetroaie).

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: