Succes pentru designul de moda romanesc la International Fashion Showcase de la Londra

Duminică, 16 februarie s-au decernat la Londra, în cadrul International Fashion Showcase 2014, premiile „Emerging Talent Awards”, pentru cei mai buni tineri designeri si curatori, respectiv cea mai bună expozitie.

Din cei 146 de designeri din întreaga lume intrati în concurs, creatorul român Lucian Broscătean a obtinut Mentiunea Specială (locul doi) – o reusită remarcabilă pentru designul de modă românesc, marele premiu revenindu-i lui Hyein Seo din Coreea de Sud. Premiul pentru cel mai bun curator a fost acordat lui Yoshikazu Yamagata din Japonia, iar tara câstigătoare în sectiunea Showcase Winner a fost Estonia.

ANNA-ORSINI-&-LUCIAN-BROSCA

Foto: Lucian Broscătean alături de Anna Orsini, expert British Fashion Council

La International Fashion Showcase, sectiune a Săptămânii Modei de la Londra coordonată de British Council si British Fashion Council, participă anul acesta 25 de tări. Institutul Cultural Român din Londra prezintă, în parteneriat media cu Harper’s Bazaar România si cu sprijinul Ambasadei României în Regatul Unit, expozitia „Beauty in the Making” / „Frumusetea se creează”, incluzând patru designeri în plină ascensiune: Ioana Ciolacu, Lana Dumitru, Cristina Sabaiduc si Lucian Broscătean.

Expozitia, găzduită de elegantul sediu al Institutului din 1 Belgrave Square până în data de 21 februarie, a fost gândită ca o descindere într-un spatiu de lucru conceptual, reflectând mai multe identităti artistice diferite, fiecare cu puterea sa de fascinatie. Este a patra participare a ICR Londra la London Fashion Week si al doilea succes obtinut, după ce în 2013 „The Rest is Tomorrow”, pregătită împreună cu Galeria Galateca din Bucuresti, a fost considerată una dintre cele mai interesante dintre cele 31 de expozitii nationale, ocupând locul secund în competitie.

Lucian Broscătean, cunoscut în acelasi timp pentru proiectele sale de modă si de artă conceptuală, este absolvent al Facultătii si al Masteratului de design vestimentar de la Universitatea de Artă si Design din Cluj, unde predă în momentul de fată ca asistent. Încă de la debutul din anul 2008, cu colectia „Nomadic Symptoms”, designerul s-a aventurat într-o explorare continuă a noilor posibilităti ale modei contemporane, mobilitatea, stilul de viată nomad, versatilitatea si spatiile heterotopice fiind câteva dintre temele pe care le urmăreste.

Colectiile sale, cele lansate în nume propriu sau pentru brandul Irina Schrotter, s-au bucurat de o primire excelentă atât în România, cât si în străinătate, mai cu seamă în Germania, unde designerul a fost invitat să participe de cinci ori consecutiv la Mercedes-Benz Berlin Fashion Week.

INFO

www.icr-london.co.uk

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: