STUDIU: Ieșenii comandă tot mai multă mâncare online

foodpanda_pizza

Ieșenii comandă mâncare de pe Internet mai ales la birou și preferă pizza, mâncarea asiatică și burgerii. Valoarea medie a comenzilor înregistrate în oraș se ridică la aproximativ 44 de lei, fiind cu 10% mai mare față de anul anterior, potrivit datelor foodpanda.ro, cea mai mare platformă de food ordering din România.

Majoritatea ieșenilor comandă online pizza, meniuri de prânz, mâncare asiatică și burgeri, preparate comandate de cele mai multe ori marțea, între orele 12.00 – 12.15, conform datelor foodpanda. În schimb, minimul tranzacțiilor se înregistrează vinerea, când gurmanzii preferă să mănânce preparatele gătite la ei acasă.

Iașul se numără printre primele trei orașe din țară în funcție de valoarea medie a comenzilor înregistrate pe platforma foodpanda. Angajații companiilor din oraș aleg să mănânce la birou preparate culinare pe care nu le gătesc neapărat acasă, precum pizza, mâncare chinezească sau burgeri. Valoarea medie a comenzii plasate de ei se ridică la 44 de lei, fiind a treia în top, după cea înregistrată în București și Brașov”, declară Radu Bălăceanu, Country Manager foodpanda România.

Conform datelor centralizate de companie, cea mai mare comandă online făcută în ultimele șase luni de un ieșean a fost de 156 lei.

În ceea ce privește dispozitivele folosite pentru plasarea comenzilor, iesenii folosesc preponderent desktop-urile și doar 36% utilizează device-urile mobile atunci când își aleg mâncare de pe Internet. Dintre cei care caută preparatele culinare de pe smartphone-uri sau tablete, mai bine de 26,5% folosesc sistemul de operare Android pentru plasarea comenzilor.

În Iași, foodpanda este prezentă din primăvara anului 2014, unde colaborează cu 11 restaurante de top din oraș.

 

foodpanda.ro este cea mai mare platformă online de comenzi de mâncare din România, colaborând, în prezent, cu peste 500 de restaurante din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Brașov, Constanța, Arad, Ploiești, Oradea, Galați, Craiova, Sibiu și Buzau.

INFO

foodpanda

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: