Studentii ieseni se pot inscrie la ”Premiile Excelentei in Educatie”

Premiile Excelentei în Educatie este o competitie care premiază calitatea si excelenta în educatie. Evenimentul îsi propune să aducă împreună studenti, profesionisti si personalităti ale societătii academice din România pentru a facilita dezvoltarea unui nou model de societate în tara noastră. În cadrul acestei competitii se pot înscrie studenti din institutii de învătământ din România care apartin domeniilor prezentate în cadrul categoriilor de concurs.

Concursul dispune de un număr de zece categorii la care studentii se pot înscrie. Acestea sunt: Premiul pentru cel mai bun student din domeniul: Tehnologia Informatiei, Premiul pentru cel mai bun student din domeniul: Sănătate, Premiul pentru cel mai bun student din domeniul: Economie si Business, Premiul pentru cel mai bun student din domeniul: Sport, Premiul pentru cel mai bun student din domeniul: Inginerie, Premiul pentru cel mai bun student din domeniul: Drept, Premiul pentru cel mai bun student din domeniul: Arte, Premiul pentru cel mai bun student din domeniul: Stiinte Sociale, Premiul pentru cel mai bun student din domeniul: Stiinte Exacte si Stiinte ale Naturii, Premiul pentru cel mai bun student din domeniul: Stiintele comunicării.

INSCRIERE

Printre conditiile de eligibilitate se numără calitatea de student al unei institutii de învătământ superior din România, media anului universitar 2012/2013 să fie minimum 8, performantă si recunoasterea meritelor în comunitatea academică, precum si participare la activităti extracurriculare. Pe de altă parte, nu sunt considerate eligibile aplicatiile unor persoane care au fost implicate în scandaluri publice.

Un candidat poate fi recomandat de către o altă persoană prin completarea formularului de la categoria “Recomandă un student”, urmând să fie contactat de către organizatori pentru înscrierea oficială în concurs. Înscrierea se realizează după ce un participant va accesa formularul disponibil pe site.

Criteriile de evaluare a aplicatiilor pentru Premiile Excelentei în Educatie fac referire la: performante în domeniul respectiv, implicare în proiecte ce au adus un beneficiu comunitătii din care face parte, distinctii si participări la evenimente academice, implicarea sau initiere de proiecte de educatie nonformală, impactul asupra sistemului educational, coerentă, originalitate si creativitate. Fiecare categorie va avea un juriu format din 3 – 5 membri (un reprezentant USR, cadre didactice, parteneri sau sponsori), urmând ca pentru fiecare categorie să fie desemnati 3 finalisti.

Calendarul Competitiei:  Perioada de înscrieri: 7 aprilie – 30 aprilie 2014; Perioada de jurizare: 5 – 11 mai 2014
Decernare premii: 17 mai 2014

Uniunea Studentilor din România este o federatie la nivel national, cu membri în 20 de centre universitare. Scopul statutar este acela de a reprezenta, promova si apăra drepturile studentilor, în raport cu actorii relevanti la nivel national, în special cu Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Tineretului si Sportului, Parlamentul, Guvernul, Presedintia României, precum si Municipalităti si Universităti. USR este reprezentată în Consiliul Economic si Social din România.

INFO

www.congresulstudentilor.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: