Studentii de la Filosofie sting lumina la Universitate

earth-hour-995

Cu ocazia Orei Pământului, Liga Studenților de la Filosofie Iași (LSFI) va desfășura diferite activități menite să sensibilezeze populația cu privire la consumul ridicat de energie și de asemenea,  de a încuraja reciclarea.

Ora Pământului este un eveniment internațional, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice. Acest eveniment constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât și de către instituții și unități economice.

Activitătile pe care membrii Ligii Studenților de la Filosofie Iași le vor desfășura sunt: stingerea luminilor din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași preț de o oră, Marșul Lumânărilor și colectarea de deșeuri electrice, becuri și baterii printr-o o campanie în colaborare cu Patrula de Reciclare ieseana (www.patruladereciclare.ro). Aceste acțiuni vor avea loc începând cu data de 19 martie, orele 20:00, primul eveniment fiind stingerea luminilor Universității.

Prin aceste acțiuni, Liga Studenților de la Filosofie Iași îşi propune să atragă atenţia asupra poluării pământului şi să determine oamenii să renunţe la unele obiceiuri care au un impact negativ asupra mediului înconjurător. Un prim pas ar fi utilizarea rațională a energiei electrice, precum și colectarea în vederea reciclării a deșeurilor electrice. În acest scop vom amplasa containere speciale pentru colectarea deșeurilor ce pot fi reciclate (becuri, baterii, neoane și aparate electrice de mici dimensiuni) în cadrul căminelor studențesti.

INFO

ora-pamantului.ro/wordpress

www.earthhour.org/romania

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: