Studenții arhitecți de la TUIASI, câștigătorii Concursului Anual al Studenților Arhitecți C|A|S|A.

Două echipe formate din patru studenți în anul al II-lea de la Facultatea de Arhitectură „G. M. Cantacuzino” a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) s-au numărat printre câștigătorii Concursului Anual al Studenților Arhitecți C|A|S|A.

Concursul este organizat de către studenți pentru tinerii arhitecți din anul al doilea de studiu, în fiecare an având loc într-un alt oraș.

Anul acesta a fost rândul TUIASI să fie gazda acestei competiții, tema fiind concepută sub forma unui exercițiu de locuire împreună. Competiția a avut mai multe etape de urmat, pe data de 24 februarie a acestui an a fost prezentată studenților tema concursului în cadrul evenimentului CASA Iași 2018, participanții având timp să își realizeze proiectele până la sfârșitul lunii iunie.

Mai exact, studenții au trebuit să proiecteze un ansamblu de șapte case pentru șapte tineri și să îi facă să locuiască împreună. De obicei, tema începe cu o poveste, de genul «șapte prieteni s-au hotărât să locuiască împreună». Este frumos prin faptul că este un concurs al studenților organizat pentru studenții din anul al II-lea din toată țara, nu este o competiție între școli, ci strict între studenți, iar participarea nu este obligatorie”, a precizat asist. dr. arh. Carmina Gheorghiță, de la Departamentul Urbanism al Facultății de Arhitectură de la TUIASI.

Proiectele au fost jurizate în perioada 9 – 11 iulie, fiind selectate inițial 20 de echipe finaliste, iar decernarea premiilor a avut loc pe 13 iulie la Facultatea de Arhitectură Iași, unde au fost oferite șase distincții – trei premii, două mențiuni și un premiu special.

Astfel, din partea TUIASI, echipa formată din Simona Ciosnar și Ioana Zavate au obținut premiul II, iar echipa formată din Ioana Antăluță și Bogdan Olariu au obținut premiul special Velux. Acest premiu a fost oferit echipei care a respectat anumite cerințe în proiect legate de iluminatul natural: să acorde o atenție deosebită luminii naturale ce pătrunde în interior prin acoperiș, să aibă spații interioare care să beneficieze de suficientă iluminare naturală și să ofere senzația de spații luminoase, aerisite.

Premiul I a fost oferit echipei formate din Laura Radu și Valeriu Iacob, de la Facultatea de Conservare și Restaurare de Arhitectură Sibiu, care aparține de Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București, restul premiilor fiind oferite studenților din București și Cluj.

Conform organizatorilor, concursul le dă studenților șansa încă din 2010 „să studieze și să problematizeze locuirea, care de-a lungul vremii a evoluat de la locuința individuală la locuirea în comunitate”.

INFO

Universitatea Tehnica ”Gh. Asachi” Iasi

Bulevardul Prof. Dimitrie Mangeron nr. 67

Tel: 40 232 212 322

Fax: 40 232 211 667

www.tuiasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Revelion la Cafenea

New Year’s Eve at SKIN – Casino Royale

Ana Coman revine la Meru

Din online, în offline: primul turneu național al vloggerilor ajunge si la Iasi

Scrie un comentariu: