Studentiada 2014

concerta-studentiada

Ligile studenţeşti ale Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi, membre al Uniunii Naţionale a Studenţilor din România (UNSR), vor organiza un festival studenţesc numit „Studenţiada” şi recomandat a fi unul dintre cele mai mari evenimente din campusurile centrelor universitare din toată ţara. Acesta a ajuns la cea de-a noua ediţie şi are  loc în acest an între 11 şi 23 noiembrie, fiind organizat simultan în 14 centre universitare din România.

Va reuni sub egida sa evenimente din sectoare precum educaţie, mediu, cultură, sport, dezvoltare personală, sănătate, voluntariat sau antreprenoriat social. UNSR îşi propune să le ofere studenţilor o săptămână plină de activităţi inedite, menite să îi ajute să deprindă competenţele necesare dezvoltării individuale şi să sublinieze rolul important pe care tinerii îl au ca cetăţeni, oferindu-le şansa de a se implica în proiecte comune”, au precizat organizatorii.

Printre evenimentele care vor avea loc în Iaşi se numără continuarea proiectului DNA-ului studenţesc, un organism de control al studenţilor care îşi propune să oprească sau să reducă corupţia la nivelul administrativ din universităţile din toată ţara.

Zilele următoare, principalele evenimente ce se remarcă în program sunt „Ziua muzeelor deschise“, ce va fi organizată joi ca parte dintr-o manifestare intitulată „Cunoaşte oraşul“, campionate de şah şi diferite competiţii sportive în weekend.

Duminică, 16 noiembrie, va avea loc o ecologizare şi un marş studenţesc pe biciclete, în timp ce marţi, 18 noiembrie, vor avea loc două evenimente importante ale festivalului, primul legat de partea socială a manifestărilor, când tinerii vor organiza o campanie de donare de sânge, iar a doua va fi o Seară a devoratorilor de publicitate ce va fi organizată în Corner Pub. Vineri, 21 noiembrie, de la ora 18.00, va avea loc evenimentul numit Biblioteca Vie, festivalul urmand a se încheia duminică, 23 noiembrie, cu o petrecere de final.

PROGRAM

studentiada 2014INFO

www.studentiada.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: