StudentFest caută artiști! Inscrieri pana pe 17 aprilie

Afi--StudentFest-2015-CONFL

StudentFest va desfășura anul acesta, în perioada 7-16 mai, cea de-a 24-a ediție, sub tema CONFLICT. Festivalul oferă tinerilor artişti posibilitatea de a se exprima liber, de a se dezvolta profesional şi de a se promova. Astfel, dacă ești tânăr artist și cauți o rampă de lansare, te poți înscrie împreună cu creațiile tale în cadrul StudentFest până în 17 aprilie.

Prin cele 15 secțiuni din acest an, Arhitectură, Arte stradale, Arte video, Ceramică, Dans, Design Vestimentar, Experimentarium, Fotografie, Grafică, Literatură, Muzică, Pictură, Publicitate, Sculptură și Teatru, festivalul, mai divers și deschis ca oricând, dorește să le ofere tinerilor talentați din cât mai multe domenii posibilitatea de a se face remarcați.

Tema acestei ediții este CONFLICT. În 2015, StudentFest vrea să tragă un semnal de alarmă asupra conflictelor de toate  tipurile, îndemnând la transpunerea energiilor conflictuale interne în procese de creație. Conflictul între generații, culturi, religii, conflicte interpersonale, interetnice sau internaționale sunt toate prezente în viața noastră cotidiană. Într-o societate aflată în continuă schimbare, în care globalizarea duce tot mai des la izbucnirea unor noi conflicte, unele dintre ele chiar foarte aproape de granițele noastre, arta și cultura pot reprezenta un punct comun, un imbold spre unitate și înțelegere.

INSCRIERE

Dacă ai ceva de arătat, consideri că viziunea ta este una inovatoare, care merită să fie făcută publică, aici este locul tău. Indiferent de zona artistică în care creezi, la StudentFest ai ocazia să-ți expui creațiile în fața unui public larg, deschis către artă și cultură. Înscrierile se pot face pe www.studentfest.ro până în 17 aprilie 2015.

StudentFest e un festival organizat exclusiv de tineri voluntari. Astfel, dacă ești tânăr, elev sau student, poți deveni voluntar StudentFest și poți contribui la succesul festivalului. Primul pas e să completezi un formular online, pe care îl găsești pe site-ul festivalului.

StudentFest a apărut ca un afront adus cenzurii și lipsei libertății de exprimare. Încă de la începuturile sale, festivalul a căutat să promoveze nu doar tinerii artiști aflați în curs de afirmare, ci și principii fundamentale precum toleranța, deschiderea, și, desigur, dreptul la libera exprimare.

În 2015 am considerat mai necesar ca niciodată să atragem atenția în privința CONFLICTelor ce sunt resimțite puternic în contextul social, cultural, economic și să încercăm canalizarea și concentrarea acestora doar în artă și cultură. Primul pas a fost făcut, noi căutăm artiști, acum rămâne doar ca aceștia să dorească să fie „găsiți”. În perioada următoare vom reveni cu un apel pentru participanți, iar evenimentele pe care le pregătim sperăm să obișnuiască publicul timișorean cu atmosfera de Capitală Culturală Europeană.” – Mădălin PĂTRAȘCU, coordonator general StudentFest

INFO

 www.studentfest.ro

www.facebook.com/studentfest.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

1 comentariu la “StudentFest caută artiști! Inscrieri pana pe 17 aprilie”

  1. BogdanT says:

    Din nefericire, site-ul unde ar trebui sa se faca inscrierile (www.studentfest.ro) nu functioneaza.

Scrie un comentariu: