Street FOOD Festival 2017 – The Street FOOD Revolution

Street Food Festival, primul eveniment din România dedicat mâncării stradale, ajunge pentru a doua oară la Iași, în perioada 25 – 28 Mai la Palas Mall. Sute de rețete delicioase, de la pizza proaspătă, la preparate tex-mex aromate și ușor picante, la burgeri suculenți cu toppinguri surpriză și produse pe grill înnecate în sosuri alese special și până la deserturi din cele mai diverse, vinuri alese din podgorii locale, dar și din alte regiuni geografice vor invita publicul la masă.

Experiența culinară Street FOOD Festival ajunge din nou la Iași. Anul trecut în Septembrie ne-am bucurat de o primire extrem de frumoasă. De asemenea, am rămas extrem de impresionați de frumusețea grădinii Palas Mall și a Palatului Culturii așadar ni s-a părut firesc să trecem acest oraș ca parte din turneul din 2017. Alături de noi va fi bineînțeles și vedeta festivalului: mâncarea foarte bună și diversă, dar și muzica bună, vinuri alese și concerte live.” – Nely Borza, Project Manager Street FOOD Festival

2017 este clar anul Street FOOD! Cred cu tărie în acest concept și în starea de bine pe care o creează mixul între preparate savuroase, muzică live și lume prietenoasă. Mă bucur enorm că ne vedem în 9 orașe din țară, că savurăm împreună aromele speciale și că simțim împreună vibe-ul festivalului. Îmi amintesc de Oradea cu mare drag de anul trecut și abia aștept să ne reîntâlnim și să vă surprindem cu noul Bauru – o minunăție braziliană, inventată în 1930 și reinventată de noi în 2017!” – Chef Foa

Gurmanzii prezenți în festival se vor putea bucura și de preparatele excepționale de street-food ale celui devenit deja ambasadorul Street FOOD Festival: Chef Foa. Alături de echipa sa de bucătari de la Stradale și Flavours, acesta va oferi adevărate experiențe culinare prin intermediul unor preparate deja consacrate. De asemenea, în cadrul festivalului se vor regăsi și rețetele unor vendori deja consacrați precum: Elemozsia, Noodle Pack, Thai Scoops, Castelul Brutarilor, The Box, Kaufland sau Pokka.

Așadar, în perioada 25-28 Mai, Grădina Palas Mall se va transforma într-o adevărată destinație culinară unde vor fi prezente caravane cu cele mai delicioase preparate, dar şi restaurante locale şi naţionale.

Street Food Festival este un eveniment gustos și elegant, care oferă publicului o atmosferă cu adevărat specială prin intermediul vendorilor prezenți la eveniment, recunoscuți atât la nivel național cât și internațional, dar și prin intermediul activităților desfășurate pe tot parcursul evenimentului. Nu vor lipsi nici activitățile special pregătite să însoțească experiența culinară: Festival Stage cu muzică jazz, funk și world music, Chill Zone cu fundal muzical asigurat de DJ și cu cele mai relaxante modalități de a petrece timpul în cadrul festivalului, dar și un Pop-Up Market cu delicatese special pregătite pentru a fi luate acasă (de la cele mai delicioase bomboane, la cele mai diverse preparate din carne și pește).

Rețetele culinare vor fi asezonate cu activități diverse care vor completa experiența Street FOOD Festival. Astfel, publicul se va putea delecta cu concerte live cu muzică jazz, blues sau indie-pop, iar la Cinema Outdoor fiecare seară se va încheia cu o proiecție cu tematică.

Ce filme vedem la Street FOOD Festival?

25.05.2017, ora 21:00  – No reservations

26.05.2017, ora 21:00  – The Hundred-Foot Journey

27.05.2017, ora 21:00  – Chef

28.05.2017, ora 21:00  – Big Night

Ce muzică ascultăm la Street FOOD Festival?

25.05.2017

17:30     Adriano Trindade (BRA)

19:00     Amalia Gaiță (ROU)

20:30     JazzyBIT (ROU)

26.05.2017

17:30     Essential Notes (ROU)

19:00     Fine It’s Pink (ROU)

20:30     Cuibul (MDA)

27.05.2017

17:30     Fonkerz (ROU)

19:00     Heion and The Echo Bits (ROU)

20:30     Cuantune (ROU)

28.05.2017

17:30     Soul Serenade (ROU)

19:00     Straight from the Bottle (ROU)

20:30     The Mono Jacks (ROU)

Street Food Festival este un eveniment realizat de Agenția Why Not & Flavours, prezentat de Kaufland România, savurat cu Staropramen. Street Food Festival Iași este parte din turneul culinar Street FOOD Festival care va tenta în 2017 experiențele gurmanzilor din 9 orașe din România: Oradea, Iași, Sibiu, Arad, Cluj-Napoca, Brașov, Alba Iulia, Bacău și Timișoara.

• 18 – 21 mai – Oradea, Piața Unirii
25 – 28 mai – Iași, Grădina Ansamblului Palas
• 1 – 4 iunie – Sibiu, Piața Albert Huet
• 15 – 18 iunie – Arad
• 6 – 9 iulie – Cluj-Napoca, Aleea Stadionului
• 24 – 27 august – Brașov
• 31 – 3 septembrie – Alba Iulia
• 7 – 10 Septembrie – Bacău
• 21 – 24 septembrie – Timișoara

 

Street FOOD Festival a fost o idee dospită timp de mai bine de 2 ani de către iniţiatorii proiectului care și-au dorit să popularizeze în România un eveniment în aer liber dedicat mâncării spectaculoase gătite și servite în stradă într-un cadru relaxant. Conceptul în sine se bazează pe o experiență inedită ce aduce an de an cei mai buni vendori alături de marii producători de specialități culinare și, evident, pasionații de gastronomie.

INFO

www.streetfoodfestival.ro

www.facebook.com/StreetFoodFestivalRomania

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: