Street Delivery 2013: Vezi programul de la Iași

Street Delivery Iași 2013/ Program Street Delivery este un eveniment-manifest care se întâmplă în fiecare an în București, Timișoara și, din 2013, în Iași (curând și în orașul tău!). Street Delivery are ca misiune recuperarea spațiului public și schimbarea dezvoltărilor urbane în orașe pentru oameni. Împotriva tendinței generalizate în România, Street Delivery închide străzile pentru mașini și le deschide pentru oameni, transformând carosabilul în spațiu de promenadă pentru pietoni, bicicliști și cetățeni care își iubesc orașul.

Ca în fiecare an, Street Delivery își schimbă logo-ul și identitatea vizuală pentru a nu ne împietri într-un „brand” și pentru a da ocazia designerilor români să contribuie cu viziunea lor la eliberarea străzilor. Logo-ul Street Delivery 2013 este desenat de Alexandru Ciubotariu (Pisica Pătrată), ilustrator, street artist și istoric al benzii desenate românești.

Tema Street Delivery 2013 porneşte de la ideea că locuitorii au dreptul la patrimoniu, arhitectură de calitate şi peisaj, la fel cum au dreptul la sănătate şi justiţie (Declaraţia de la Cluj – OAR 2008). De aceea, Street Delivery îşi propune un exerciţiu de locuire civilizată prin patrimoniu şi arhitectură de calitate. Avem dreptul să ne păstrăm cultura arhitecturală și să o apărăm de kitschul alimentat cu indiferență și bani.

PROGRAM

Arhitectură/ Urbanism/ Design

„Considerăm că arhitectura ar trebui comunicată și explicată publicului larg și să depășească limbajul criptic pe care doar specialiștii îl înțeleg. Timp de 3 zile, ne vom înconjura de mobilier urban și spații creative de relaxare”.

Street Delivery/ arhitectura programArte Vizuale

„Timp de un weekend artiștii vor ieși din zona lor de confort, vor păși dincolo de zidurile albe ale galeriilor și vor permite trecătorilor să interacționeze cu arta lor într-un mod mult mai personal”.

Street Delivery/ program arte vizualeAteliere

„Activități vor fi și pentru cei mari dar și pentru cei mici. Învățăm felurite dar ne și jucăm puțin”!

Street Delivery/ program ateliere afisMusic Line-up

„Pentru prima ediţie, Street Delivery propune publicului să experimenteze, să susţină artiştii şi să îi primească cu aplauze, indiferent de genul muzical. Muzica este mobilizatoare a actelor de voinţă şi de caracter, este sensibilizatoare pentru ascuţirea simţului moral – declanşează trăiri puternice şi de durată, emoţii intense”.

Street Delivery/ program Music Line-up afisSocietate Civilă

„Credem într-un consum responsabil și cu respect față de natură. Apreciem oamenii care se implică în comunitatea lor și își doresc să o schimbe într-una mai bună”.

Street Delivery/ Societate Civilă afis Sport

„Consumul responsabil de sport contribuie la o viață sănătoasă. Dacă mai adaugăm și urbanism în context iese cu multă distracție”.

Street Delivery Iasi 2013/ Sport afisTeatru/ Dans/ Performance

„Ne mișcăm teatral și-n ritm de dans conform imaginației colectivului. Ne colorăm, ne minunăm, jonglăm și spunem povești”.

Street Delivery Iasi 2013/ Afis Teatru/ Dans/ Performance

CÂND?

  • 14-15-16 iunie 2013 – „Închidem strada pentru maşini şi o deschidem pentru oameni”.

UNDE?

  • Strada Vasile Pogor, Iași

Strada Vasile Pogor, Iași/ Street Delivery 2013

DESPRE

Street Delivery este un eveniment care a luat naștere în București, în primăvara anului 2006, s-a extins și în Timișoara în 2010, iar anul acesta va prinde rădăcini și în Iași.

Fundația Cărturești împreună cu Ordinul Arhitecților și-au propus ca prin intermediul acestui proiect să întărească rolul structural pe care spațiul public îl joacă în viața locuitorilor orașului și de a le atrage atenția asupra noțiunii de “traseu cultural”, prin convertirea peisajului urban în spațiu viu. Timp de 3 zile strada Vasile Pogor va fi închisă pentru mașini și deschisă pentru oameni, găzduind numeroase evenimente culturale și artistice. Ieșenii se vor putea bucura de expoziții, performance-uri, proiecții de filme, teatru, concerte, workshop-uri dar și evenimente de arhitectură și societate civilă.

În cadrul evenimentului Street Delivery umbrela ta poate face parte dintr-o instalație care are scopul de a umbri și colora strada Vasile Pogor timp de trei zile. Dacă doriți să faceţi parte din acest proiect puteți veni la oricare din următoarele puncte de colectare Cărturești, Acaju, Mojo Bar, Kiddo Cafe până pe 10 iunie și puteți lăsa acolo umbrelele voastre. Cu cât mai multe umbrele, cu atât mai multă umbră!

Nicio umbrelă nu va fi vătămată pe perioada evenimentului, iar la sfârșitul celor trei zile stăpânul și-o poate revendica.

Street Delivery este un eveniment non-profit și de responsabilizare socială.

INFO

www.streetdelivery.ro

www.facebook.com/pages/Street-Delivery-Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: