Street Delivery Iasi 2014 (GALERIE FOTO)

13-14-15 iunie 2014 :: Închidem strada pentru maşini şi o deschidem pentru oameni

În perioada 13 – 15 iunie va avea loc cea de-a doua editie a Street Delivery Iasi, eveniment organizat de Fundatia Cărturesti si Ordinul Arhitectilor din România, în parteneriat cu Muzeul Literaturii Române Iasi si Palatul Copiilor Iasi. Timp de 3 zile, strada Vasile Pogor va fi închisă pentru masini si deschisă pentru oameni, găzduind numeroase evenimente culturale, educationale si artistice.

Locuitorii orasului si nu numai se vor putea bucura de expozitii, performance-uri, teatru, concerte, ateliere de reciclat, de improvizatie teatrală, ateliere muzicale, ateliere spotive, dar si de proiecte de arhitectură si ale societătii civile.

În ceea ce priveste concertele, la Street Delivery Iasi vor participa atât trupe locale, cât si trupe din alte orase. Printre invitati se numără Aria Urbană, Pinholes, Kaleidonescu, Nava Mamă, Loungerie II si Pretty visitors. Activitătile si concertele se vor desfăsura în intervalul orar 10-22:00, pe strada Vasile Pogor, dar si în grădina Casei Pogor si curtea Palatului Copiilor.

Street Delivery este un eveniment urban care are loc în fiecare vară pe străzile marilor orase din România si are drept scop recuperarea unei străzi pentru a fi redată pietonilor, mobilând-o cu idei si proiecte pentru un oras mai bun. Street Delivery a fost fondat în mai 2006 de Fundatia Cărturesti si Ordinul Arhitectilor din România. La Iasi, Street Delivery se află la a doua editie, după ce în anul 2013 a cunoscut un succes răsunător, cu peste 10.000 de participanti în 3 zile.

Street Delivery este un eveniment care a luat nastere în Bucuresti, în primăvara anului 2006, un an mai târziu s-a extins si în Timisoara iar anul acesta ne vom bucura de editia a II a în Iasi.

Fundatia Cărturesti împreună cu Ordinul Arhitectilor si-au propus ca prin intermediul acestui proiect să întărească rolul structural pe care spatiul public îl joacă în viata locuitorilor orașului si de a le atrage atentia asupra notiunii de “traseu cultural”, prin convertirea peisajului urban în spatiu viu.

Street Delivery este un eveniment non-profit si de responsabilizare socială.

PROGRAM IASI

Tema editiei de anul aceasta este „Societatea mobilă”, iar programul complet poate fi vizualizat la acest link: http://tinyurl.com/ljv2ye. Pentru programul in format PDF CLICK AICI.

program-street-delibery-2014-iasi-foto

GALERIE FOTO

INFO

www.streetdelivery.ro
www.facebook.com/pages/Street-Delivery-Iasi
twitter.com/StreetDelivery
instagram.com/streetdelivery

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: