Street Delivery 2017 a lansat apelul de proiecte

Evenimentul-manifest Street Delivery Iași lansează apelul de înscriere a proiectelor în cadrul ediției cu numărul V, ce se va desfășura în perioada 16-18 iunie 2017, pe strada Vasile Pogor.

Tema în jurul căreia va fi organizat Street Delivery Iași de anul acesta este „Grădini posibile”, temă ce invită la o altfel de raportare asupra spațiului verde al orașului Iași, mai ales în contextul în care orașul este al doilea cel mai poluat din țară. De asemenea, suprafața spațiului verde pe cap de locuitor în municipiul Iași este sub valoarea impusă de Guvern în baza normelor europene. În acest context, este vitală conștientizarea rolului comunitar, cultural al zonelor verzi în spațiul urban.

Cei care doresc să se înscrie cu proiecte în cadrul Street Delivery Iași, ediția a V-a, sunt provocați să imagineze scenarii de grădini posibile pe strada Vasile Pogor și în Grădina Casei Pogor. Proiectele selectate vor arăta cum putem redobândi identitatea verde a orașului prin demersuri concrete de revitalizare urbană și reactivare culturală.

INSCRIERE PROIECT

Pentru a inscrie un proiect la editia ieseana a evenimentului  CLICK AICI. Criteriile de selecție sunt:  Respectarea temei în moduri creative; Accentuarea interacțiunii cu publicul și a ideii de spațiu urban (activități, ateliere, dezbateri); Prioritizarea proiectelor cu o viziune care depășește cele 3 zile în care ne recuperăm spațiul public; Accentul pe creșterea calității vieții în oraș. Termenul de înscriere a proiectelor este 15 mai 2017.
Street Delivery este un eveniment non-profit si de responsabilizare socială. Evenimentul urban are loc are loc în fiecare vară pe străzile marilor orașe din România și are drept scop recuperarea unei străzi pentru a fi redată pietonilor, creând experiențe citadine culturale, urbane, cu și pentru oameni.

 

Street Delivery a fost fondat în mai 2006 de Fundația Cărturești și Ordinul Arhitecților din România. La Iași evenimentul se desfășoară din anul 2013, fiind realizat în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române Iași.

INFO

www.streetdelivery.ro

www.facebook.com/Street.Delivery.Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: