Street Art #selfies in Paris

Intr-o uimitoare juxtapunere de vechi si nou, artistul francez JR specializat in arta stradala a pus stapanire pe unul dintre monumentele reprezentative ale Parisului, acoperind podeaua, etajul si cupola cu o mare de selfies in alb si negru.

Pana pe 5 octombrie, un colaj alcatuit din sute de fotografii de dimensiuni mari vor invada Le Pantheon, cladire neoclasica din sec. XVIII situata  in Cartierul Latin. In interiorul  mausoleului, importanta atractie turistica pariziana,  isi dorm somnul de veci multe dintre figurile legendare ale Frantei, inclusiv Voltaire si Victor Hugo.

Pentru a crea aceasta instalatie denumita Au Pantheon – parte a unui proiect mai amplu,  ”Inside Out Project” –  un camion dotat cu o cabina fotografica a calatorit de-a lungul Frantei in luna martie a acestui an ajungand la noua dintre monumentele nationale ale Frantei printre care Turnul din La Rochelle si Castelul D’Angers  si a adunat portretele a peste  2500 de oameni. In completarea acestui periplu, barbati, femei si copii din intreaga lume si-au postat portretele pe site-ul proiectului, permitandu-i artistului sa creeze un mozaic final de peste 4000 de portrete.

Lucrarea acoopera 3000 mp din prelata care protejeaza cladirea pe timpul lucrarilor complexe de renovare ce  vor fi finalizate in februarie 2015, oferind o atractie in plus pentru cei 700.000 de oameni ce viziteaza monumentul in fiecare an.

Sursa: bbc.com/travel

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: