Strauss Festival Orchestra Vienna vine la Iasi, 14 decembrie 2012

Afis VIENNA CLASSIC CHRISTMAS IASI 600

Distinsul ansamblu Strauss Festival Orchestra Vienna revine, pentru al patrulea an consecutiv, in Romania. Strauss Festival Orchestra Vienna prezinta la Iasi, vineri, 14 decembrie, ora 20.00 ”Vienna Classic Christmas” – Teatrul Luceafarul

Maiestria desavarsita a artistilor Orchestrei, al carei nume este sinonim, pe plan international, cu interpretarea autentica a muzicii vieneze, dar si interesul deosebit manifestat de public au facut ca toate spectacolele sustinute in Romania sa fie, an de an, sold out.

In acest an, Strauss Festival Orchestra va raspandi stralucirea si fastul Vienei peste toata tara, intr-un amplu turneu national, care incepe pe 7 decembrie si se incheie pe 21 decembrie. Vienezii vor ajunge in Iasi pe 14 decembrie si vor sustine un concert extraordinar la Teatrul Luceafarul”, incepand cu ora 20.00.

Strauss Festival Orchestra Vienna

A fost fondata in 1978 de legendarul dirijor Peter Guth, despre care Revista “Gramophone” scrie: “Guth este cu siguranta artistul cel mai apropiat de Strauss din zilele noastre”. Avand un ansamblu de muzicieni desavarsiti, Orchestra Strauss Festival isi mentine la cele mai inalte cote artistice pozitia de suprematie intre numeroasele ansambluri de acelasi gen. Recunoscuti pe plan international pentru virtuozitatea si maiestria lor, castigand deopotriva admiratia publicului si a criticilor, artistii sunt considerati ambasadorii Vienei, capitala mondiala a muzicii clasice.

In acest an, ne vom bucura de un invitat special in concertul Vienna Classic Christmas: soprana Irina Iordachescu. Descendenta a dinastiei lirice Iordachescu, soprana este recunoscuta pe plan national si international pentru calitatile vocale si interpretative remarcabile. “De la Callas nu am mai auzit o astfel de voce, o astfel de interpretare! (…) Soprana are un glas special, lucrat, dar lucrul s-a făcut pe un suport deja existent, pentru ca Irina are ceva in interior, se simte la momentele cheie: nuante fine, un gen de puritate a cantului cum rar intalnesti, mai ales in aceste vremuri”. (Mihaela Dordea – Cronica la spectacolul “La Traviata” de G.Verdi, pe scena Operei Nationale Bucuresti)

Spectacolul Vienna Classic Christmas, prezentat de Strauss Festival Orchestra, este un magnific concert de Craciun, care pregateste auditoriul pentru sarbatorile de iarna intr-o maniera autentic vieneza. Programul Orchestrei se desfasoara, ca si la Concertul de Anul Nou de la Viena, in jurul celebrelor valsuri si polci ale dinastiei Strauss (Johann tatal si fiul, dar si Josef si Eduard Strauss), precum si cu lucrari ale altor compozitori vienezi. Acuratetea interpretarii, sunetele frumoase si pure, prospetimea si spiritul festiv care anima muzica lui Strauss ating in sufletul publicului cele mai adanci resurse expresive de la sentimental, la jovial.

Strauss Festival Orchestra te va face sa iti doresti sa te ridici si sa valsezi, purtandu-te intr-o calatorie imaginara in lumea fastuoasa a balurilor imperiale. Asigura-te ca vei trai o seara magica, de neuitat!

BILETE

In functie de categorie, biletele se pot achizitiona la urmatoarele preturi:

  • categoria VIP: 200 lei
  • categoria I: 150 lei
  • categoria aII-a: 100 lei

Biletele se pot procura de la Agentia Turneelor Str. Closca nr. tel.: 0332.142.555 sau 0748.179.160, Teatrul Luceafarul sau Iulius Mall etaj 2

INFO

www.guth-strauss-vienna.at

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

2 comentarii la “Strauss Festival Orchestra Vienna vine la Iasi, 14 decembrie 2012”

  1. alexandra says:

    Si biletele se pot procura de la Agentia Turneelor Str. closca nr. tel.:0332.142.555 sau 0748.179.160, Teatrul Luceafarul sau Iulius Mall etaj 2

  2. alexandra says:

    Spectacolul va fi la Teatrul Luceafarul incepand cu orele 20.00 pe data de 14 decembrie.Va rog daca a-ti putea schimba datele.Va multumesc

Scrie un comentariu: