StoreDot a prezentat prototipul unei baterii pentru telefon care se încarcă în 30 de secunde

store-dot-baterie-fotoEcranele cu acurateţe coloristică mai bună şi densitate mai mare, procesoarele mai puternice sau camerele foto îmbunătăţite implementate în telefoanele mobile reprezintă nişte paşi atractivi pentru potenţialii cumpărători, însă toate aceste componente pun o presiune tot mai mare pe comunele baterii Litiu-Ion.

La lista promisiunilor de îmbunătăţire a bateriilor care au fost făcute în ultimii ani se adaugă acum încă una, noua tehnologie încercând să rezolve parţial problema autonomiei nu prin creşterea simţitoare a capacităţii de stocare, ci prin reducerea  semnificativă a timpul de încărcare.

Demonstrată în cadrul simpozionului Think Next organizat de către Microsoft, tehnologia StoreDot este dezvoltată de către compania israeliană cu acelaşi nume şi stă la baza unui nou tip de baterie. Folosind materiale bio-organice atât pentru electrozi cât şi pentru electrolitul care asigură transferul intern de sarcină între aceştia, bateria nu oferă deocamdată capacităţi de stocare mai mari decât modelele actuale Litiu-Ion, însă promite un timp de încărcare mult mai scurt.

În cadrul demonstraţiei făcută cu ocazia prezentării noului produs, inginerii StoreDot au prezentat o baterie alternativă pentru un telefon mobil comun: Galaxy S III. Ceva mai mare şi cu o capacitate inferioară bateriei originale, noul model dezvoltat de către israelieni a permis însă încărcarea telefonului de la 0 la 100% în numai 30 de secunde. Acest aspect nu rezolvă problema celor care doresc să stea departe de priză cât mai mult timp posibil, însă cei obişnuiţi să-şi reîncarce telefoanele sau alte echipamente portabile peste zi vor beneficia din plin de avantajul de a nu mai admira indicatorul de încărcare timp de o oră sau mai bine.

Citește articolul complet pe www.go4it.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: