Steve Vai este un pasionat crescator de albine

Cu o lună înainte de concertul pe care îl va susține la București, celebrul chitarist american Steve Vai a fost invitat marți în studioul Rock FM, unde a fost intervievat în direct de către Cristian Hrubaru și Alin Dincă.

Invitatul le-a mărturisit fanilor că are 262 de chitare, dar că acestea nu sunt obiecte de colecție.

Chitaristul a vorbit mai întâi despre amintirile legate de prima sa vizită în România, în 2000. „Îmi aduc aminte foarte bine, pentru că era la începutul perioadei în care artiștii începeau să vină în Europa de Est pentru a cânta. România era un fel de vis îndepărtat, așa că venirea aici a fost destul de interesantă”, a declarat Vai.

Artistul a povestit conceptul din spatele albumului ‘The Story of Light’. „Când faci un album, poți fi foarte creativ, nu există reguli și mă folosesc de acest lucru. Există o poveste în acest album, care a început în albumul precedent, ‘Real Illusions: Reflections’. Muzica este uneori un pic densă și foarte variată. Un cântec poate fi foarte diferit de altul”, a spus invitatul la Rock FM. „Am început să compun când eram foarte tânăr. În 2005 am avut ocazia să compun muzică pentru o orchestră, în Olanda. Și am făcut un dublu album numit ‘Sound Theories’. Primul disc a conținut cântece din catalogul meu, cum ar fi piese preferate adaptate la orchestră. Cel de-al doilea disc a fost foarte ezoteric, cu noi compoziții. A mers foarte bine”, a declarat Vai.

Steve Vai a vorbit despre concertul pe care îl va susține la Arenele Romane din București la data de 25 iunie. „Lucrez cu ochestra ‘Evolution Tempo’. E un grup extraordinar format din 50-60 muzicieni și cântăm muzică din catalogul meu și niște lucruri noi. E ceva minunat și plin de energie, pentru că, atunci când cânți cu o orchestră, uneori e mai ‘heavy’ decât distorsurile de chitară”, a spus muzicianul. Invitatul le-a mărturisit fanilor că are 262 de chitare, dar că acestea nu sunt obiecte de colecție.

Îmi place diversitatea locurilor în care merg”, a spus chitaristul, adăugând că s-a plimbat prin București cu ocazia concertelor precedente. „Ultima dată când am fost aici cu soția mea ne-am plimbat prin oraș. Uneori am alergat. E un parc superb în apropiere de locul în care am stat data trecută”, a declarat Vai. Rugat să se autocaracterizeze, artistul a făcut-o printr-un singur cuvânt: „Slăbănog”.

Când nu simți că ești suficient de bun, acest lucru te obligă să continui să încerci să devii mai bun. E ceva ce am simțit întreaga viață. Îmi place ceea ce fac, îmi place cum cânt, dar o parte din mine n-a simțit niciodată cu adevărat că sunt suficient de bun”, a mai declarat el.

Steve Vai le-a dat și un sfat celor care vor să urmeze o carieră muzicală: „Găsește ce îți place mai mult – poate îți place să cânți Heavy Metal, poate jazz, poate îți place să înveți pe alții sau să confecționezi chitare – și dedică-te acestui lucru”.

Nu pot cânta la niciun alt instrument. Până și chitara e grea pentru mine”, a glumit Steve. „Interesant e că pot compune muzică pentru orice instrument – pian, harpă. Singurul lucru pe care îl pot cânta la mandolină e ‘Arrivederci, Roma‘”, a spus invitatul.

Chitaristul le-a povestit fanilor cum a devenit un pasionat crescător de albine. „E un hobby minunat și îl recomand tuturor. E foarte ușor și foarte bun pentru mediul înconjurător. Am început să cresc albine pentru că ne-am mutat într-o casă care fusese nelocuită timp de zece ani și totul de pe proprietate era mort, iar soția mea a vrut să planteze pomi și flori. Albinele sunt creaturi extraordinare. Și fac miere. E minunat”, a spus invitatul în studioul Rock FM.

Concertul STEVE VAI si EVOLUTION TEMPO Orchestra va fi sustinut la Arenele Romane, in data de 25 iunie 2013, ora 19.00. In deschidere vor evolua trupele PUBLIKA si CVARTET   HYPNOTIQUE.  Concertul face parte din prima editie a Festivalulului “ECO FEST”

INFO

www.eventim.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: