“Steve Coleman and the Five Elements”, a doua trupă anuntată la Mozaic Jazz Festival

afis-Mozaic-Jazz-Festival

Unul dintre artistii emblematici ai jazzului mondial, Steve Coleman, va sustine un concert la Sibiu, în data de 15 noiembrie, în a doua zi de Mozaic Jazz Festival. Saxofonistul american va aduce la Sibiu formula de trupă cu care si-a început colaborarea acum aproape un deceniu si cu care a înregistrat mari succese la cele mai importante festivaluri de jazz din lume.

“Steve Coleman and the Five Elements” este a doua trupă confirmată la Mozaic Jazz Festival, un eveniment programat să se desfăsoare între 14 si 16 noiembrie la Sibiu. Steve Coleman este unul dintre cei mai apreciati saxofonisti americani, profesor de jazz, compozitor si documentarist. Influentat de idolul său, Charlie Parker, îsi începe cariera la vârsta de 14 ani. De-a lungul anilor, a colaborat cu nume mari din lumea jazz-ului: Sam Rivers, Doug Hammond, Abbey Lincoln, Chico Freeman si multi altii ajungând în anul 1985 să înregistreze primul său album ca solist principal. A fost momentul în care s-a lansat oficial pe scena jazz-ului mondial.

Unul dintre artiștii emblematici ai jazzului mondial, Steve Coleman a câștigat premiul “MacArthur Genius”, premiu acordat anual de Fundația MacArthur din SUA pentru 21 de personalități care au inovat în domeniul în care activează: justiție, muzică, teatru, matematică, medicină, cercetare și altele. Steve Coleman se alătură astfel celor 897 de personalități marcante care au primit această distincție începând cu anul 1981. Conform tradiției, titlul este insoțit de un cec în valoare de 650.000 de dolari.

Fundația MacArthur sprijină oameni creativi și instituții care își dedică activitatea construirii unei lumi mai bune. Pe lângă acordarea acestor premii, fundația intreprinde acțiuni de protejare a drepturilor omului, a mediului înconjurător și depune eforturi pentru transformarea lumii în care trăim într-un loc mai sigur. Mai multe detalii despre activitatea fundației pe http://www.macfound.org

Convins de importanta pe care o are muzica în stabilirea legăturilor între oameni, mai ales în culturile non-vestice, Steve Coleman nu se multumeste doar cu viata de artist, de aceea, în anul 2000, îsi întrerupe activitatea si începe să călătorească frecvent în India, Indonezia, Cuba si Brazilia pentru a documenta influentele acestor culturi asupra muzicii afro-americane. Rezultatele cercetărilor sale din acea perioadă se regăsesc si astăzi în muzica lui. Mai multe detalii pe: www.m-base.com

În încercarea de a asigura un mozaic incitant de trupe și artiști, cel mai tânăr festival de jazz din Sibiu, își îndreaptă atenția atât pe artiști internaționali consacrați cât și pe proiecte inedite, voci extraordinare, instrumentiști virtuoși și artiști români. Trupele care alcătuiesc line-up-ul festivalului sunt „Nikoletta Szoke Quartet”, “Trilok Gurtu Band”, “ David Krakauer”, “Steve Coleman and Five Elements”, „Tord Gustavsen Ensemble” și trupa autohtonă „BaLaKo”

BILETE

Biletele se găsesc în reteaua Eventim: Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Librăriile Humanitas si Cărturesti, la Sala Palatului si on-line pe www.eventim.ro. Pretul unui bilet va fi de 70 lei/zi si 170 lei/abonament festival cu reduceri aplicate pentru elevi, studenti si pensionari.

VEZI SI: Trilok Gurtu la Sibiu, la prima ediție Mozaic Jazz Festival

Mozaic Jazz Festival: Cu un line-up de doar sase trupe, Mozaic Jazz Festival va oferi publicului participant o atmosferă jazz-istică completă. În încercarea de a asigura un mozaic incitant de trupe si artisti ne vom îndrepta atentia atât pe artisti internationali consacrati cât si pe proiecte inedite, voci extraordinare, instrumentisti virtuosi si artisti români. Mozaic Jazz Festival este un eveniment produs de „Hermannstadt Events”, o agentie din Sibiu cu o bogată experientă pe piata evenimentelor culturale. Fondată în anul 2011, compania oferă consultantă de specialitate în planificarea si implementarea evenimentelor, productiei tehnice, logistice si de infrastructuri pentru evenimente publice si private.

INFO

Mozaic Jazz Festival

Casa de Cultura a Sindicatelor, Sibiu

www.mozaicfestival.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: