Ștefan Constantinescu: De cealaltă parte (expo și artist’s talk) @Bordeline Art Space

Sunteti invitati sa vizitati in perioada 6 – 31 octombrie 2017, la Borderline Art Space ”DE CEALALTĂ PARTE”, o instalație video de ȘTEFAN CONSTANTINESCU

Curator: Jaime Marie Davis

Artist’s talk: 6 octombrie 2017, ora 6 pm. Deschiderea: 6 octombrie 2017, ora 7 pm

Noua instalație cu filmul „De cealaltă parte” a lui Ștefan Constantinescu este cea mai recentă operă dintr-o serie de șapte scurt-metraje, „7 Shades of Love”, ce explorează valențele dinamicii de cuplu și tensiunilor inerente. Lucrarea este o continuare a filmului „Prolog”, care va face deasemenea parte din expoziție.

Cele două filme arată o ușă franțuzească încuiată care îl separă pe el de o ea invizibilă și tăcută, care probabil se ascunde în budoar. El încearcă să intre, trecând de la îndemnuri calme și negocieri până la amenințări și manifestări de furie. Tensiunea crește odată cu mișcările umbrei lui, iar bătăile în ușă fac atmosfera din ce în ce mai dificilă, dar de partea celalaltă nu se aude niciun răspuns. Distanța dintre cei doi e nesfârșită, iar comunicarea imposibilă.

Instalația este concepută ca un contrast de poziții fizice și crează un scenariu dual prin care privitorii să se ciocnească cu perspectiva fiecărui personaj. Fără acces la cele două laturi ale ecranului în același timp, privitorii sunt forțați să se confrunte cu rațiunea filmului fiind în același timp conștienți de situația distinctă – având în vedere mai ales că această îi afectează puterea de acțiune.

Ștefan Constantinescu (n. 1968) este un regizor și artist român care trăiește și lucrează în Stockholm și București. Lucrează cu o multitudine de medii printre care film, fotografie, cărți de artist și pictură. Scurt-metrajul său „Troleibuzul 92” a fost prezentat la Bienala de Artă de la Veneția din 2009. În 2012, scurt-metrajul „Family Dinner” a fost selectat pentru competiția 51st Semaine de la Critique in Cannes, iar în 2013 „Six Big Fish” a avut premiera în competiția internațională Pardi di domani a Festivalului de Film de la Locarno. În prezent, Ștefan Constantinescu la un lung metraj, „Seven Shades of Love”, compus dintr-o serie de 7 scurt-metraje care portretizează conflictele inerente în relații amoroase.

Expoziție realizată în cadrul programului curatorial: Borderline Art Space – arheologii contextuale ale vieții sociale. Organizator: Asociația Culturală AltIași. Proiect sprijinit financiar de Administrația Fondului Cultural Național. Sponsor: Gramma Winery. Partener media: WINK.

 

Borderline Art Space promovează arta contemporană produsă în diverse situații sociale, politice și existențiale de graniță și dezvoltă discurs critic legat de problematici și poetici actuale. Borderline Art Space este interesat să expună atât artiști emergenți, cât și artiști cu o practică deja recunoscută și, în timp ce contribuie la dezvoltarea structurii instituționale artistice, își asumă, de asemenea, angajamentul pentru un rol educațional.

INFO

Bordeline Art Space

Str. Belvedere 18, Iasi

Telefon: 0722 379 395

www.borderlinespace.com

www.facebook.com/BorderlineArtSpace

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: