Startup Weekend Iasi, 1-3 noiembrie

Trecerea de la statutul de angajat la cel de antreprenor poate fi însotită de incertitudini si posibile riscuri. Tocmai din acest motiv a apărut Startup Weekend. Acest eveniment care se desfăsoară în weekend-ul 1-3 noiembrie la Iasi este terenul sigur pe care pot fi testate, fără nici un risc, noi idei de afaceri din domeniul online.

Evenimentul Startup Weekend Iasi are un format unic: va începe vineri seară la ora 18 când vor fi prezentate ideile de afaceri ale participantilor, apoi printr-un sistem de vot vor fi alese cele mai bune idei iar în jurul acestora se vor alcătui echipe. Sâmbătă si duminică, fiecare echipă va lucra la ideea de afacere si va beneficia de sfatul unor mentori pentru a o transforma într-o afacere online reală. Duminică, evenimentul va culmina cu prezentări în fata juriului si a potentialilor investitori.

Mentorii care le vor oferi sfaturi participantilor pe tot parcurul week-end-ului sunt antreprenori care au lansat până acum afaceri online de succes in Romania si strainatate: Frederic Lasnier(CEO Pentalog), Bogdan Iordache(CEO How To Web), Iwen Fuld(fondator Starter Squad Amsterdam), Marius Alexa(CEO Arhipelago), Ilie Ghiciuc(co-fondator Thinslices), Ana Maria Andronic(avocat specializat pe tranzactii IT, Senior Associate Biris-Goran)

Prin această initiativă vrem să promovăm spiritul antreprenorial, pentru că stim că există potential. Vrem să aducem în acelasi loc oameni pasionati de antreprenoriat, cu competente complementare care să formeze echipe si să lanseze startup-uri în domeniul online. La început poate părea o joacă, însă Startup Weekend Iasi este o ocazie excelentă de a cunoaste noi colaboratori, de a fura din secretele succesului împărtăsite de oameni cu experientă sau chiar de a obtine finantare daca ideea îi va impresiona pe investitori.” a declarat Cătălin Scripcariu unul dintre initiatorii acestui eveniment care a participat si el la rândul lui la Startup Weekend Mures.

Asadar, la Startup Weekend Iasi sunt asteptati toti cei care au idei de afaceri în domeniul online si vor sa le pună în practică: antreprenori, programatori, web-designeri, oameni de marketing online, manageri de produs, oameni de vânzări.

Pentru mai multe informatii si înscrieri, doritorii pot accesa site-ul evenimentului: iasi.startupweekend.org
Startup Weekend este un eveniment care a avut loc prima dată în 2007 în orasul american Boulder iar de atunci a fost organizat în peste 300 de orase importante ale lumii printre care Los Angeles, New York, Sydney, Tokyo.

Primele editii din România au avul loc la Târgu Mures, Cluj si Bucuresti.

INFO

iasi.startupweekend.org

www.facebook.com/SWIasi

twitter.com/SWIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: