Start-up romanesc selectat pentru o investitie hub:raum de 80.000 Euro

O echipă din România a fost invitată să devină parte din proiectul hub:raum, incubatorul de proiecte dezvoltat în cadrul Grupului Deutsche Telekom, urmând să beneficieze de o investitie în valoare de 80,000 Euro pentru a-si dezvolta tehnologia propusă. Omnipaste este una dintre echipele câstigătoare ale training-ului pentru antreprenori “Turbo Accelerator Warp” din Cracovia, la care au luat parte alte 14 echipe (2 din România si încă 12 din Europa Centrală si de Est).

Olaf Lausen, Chief of Staff and Business Development Director Romania.

România a fost reprezentată de trei echipe selectate pe baza solutiilor propuse de acestea: CallerQ (o aplicatie mobilă si servicii de analiză web pentru profesionistii de vânzări), Omnipaste (expune functiile dispozitivelor în omniAPI si permite altor dispozitive să le utilizeze) si Smartnode (o solutie wifi de automatizare a casei pentru  eficientizarea energetică si scăderea costurilor).

Echipa câstigătoare, Omnipaste, este din Sibiu si are peste 15 ani de experientă în dezvoltare si marketing online. Solutia prezentată în cadrul concursului este o tehnologie menită să “democratizeze” toate dispozitivele detinute de un utilizator – spre exemplu, un clipboard manager care va permite clasica functie de copy-paste în mai multe dispozitive, indiferent de sistemul de operare al acestora. Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul demo dedicat – www.omnipasteapp.com.

Celelalte echipe selectate pentru investitii sunt Tourvia.me (un instrument inovativ pentru operatorii de turism) si Pocket-Collar (o aplicatie inovativă de monitorizare a sănătătii animalelor de casă).

Programul de instruire, la care au participat echipe din Austria, Bulgaria, Croatia, Republica Cehă, Grecia, Polonia, Muntenegru, Slovacia dar si Ucraina, a avut loc la Cracovia, în perioada 30 noiembrie – 07 decembrie 2013.

Suntem mândri să anuntăm că o echipă din România va face parte din programul incubator hub:raum Cracovia. Este unanim recunoscut faptul că România este o tară cu mare potential din perspectiva inovatiei în tehnologie si ne bucurăm că putem sustine startup-urile din această zonă pentru a creste, inclusiv prin incubatorul de proiecte dezvoltat în cadrul Grupului Deutsche Telekom.” a declarant Olaf Lausen, Chief of Staff and Business Development Director Romania.

Profilul proiectelor prezentate de echipele participante a variat de la aplicatii mobile, solutii de tip Software as a Service, analiza în timp real, hardware, securitate, imprimare 3D, wearables până la servicii cloud. Pe parcursul programului “Turbo Accelerator Warp”, participantii au avut acces la ateliere de mentorat, realizate de antreprenori cu experientă si experti internationali, axate în special pe finantarea de startup, dezvoltare de produs si modelare de afaceri, experientă de utilizator, marketing, aspecte juridice, ofertare, etc.

hub:raum Cracovia este un incubator de afaceri creat de Deutsche Telekom Group în aprilie 2013. Aceasta se concentrează pe sprijinirea afacerilor inovatoare din Europa Centrală si de Est, punând laolaltă echipe, viziuni si expertiză cu puterea corporativă a celor mai mari companii de telecomunicatii integrate din lume. Aceasta se realizează prin oferirea unui pachet complet de seed-funding, spatiu de lucru, mentorat si acces la experienta si resursele Deutsche Telekom.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

1 comentariu la “Start-up romanesc selectat pentru o investitie hub:raum de 80.000 Euro”

  1. dev1 says:

    Daca doriti sa trimiteti link-ul intr-un mediu nesecurizat de exemplu intr-un internet cafe puteti folosi, deoarece acolo nu este indicat sa te conectezi la cloud pentru a nu ti se compromite contul. Iti alegi un cont temporar selectand cateva imagini si scrii link-ul la note. Apoi accesezi site-ul de pe celalalt dispozitiv. Functioneaza si ca sa trimiti poze de pe tableta sau telefon mobil pe pc. Datele trebuiesc sterse dupa utilizare deoarece este un sistem deschis public.

Scrie un comentariu: