”START!” de si cu Polina Borisova / FITPTI 2016

image description

In cadrul editiei 2016 a Festivalului International de Teatru pentru Publicul Tanar, joi, 6 octombrie 2016, de la ora 18:00, in sala mică a Teatrului Luceafarul: Odradek /Cie Pupella Nogues/ Centre de Création et de Développement pour les Arts de la Marionnette Franța  – START!

Călătorim pentru o ceașcă de cafea sau pentru a ne vizita o rudă, dar călătorim și în timp, de la un minut la altul, de la dimineață la noapte, din ianuarie în decembrie, pe drumul larg și lung care e viața noastră. Să avansăm în timp e la fel de interesnat cu a ne mișca în spațiu. În acest sens, suntem companioni de călătorie, pasageri care umblăm de la venirea noastră pe lume până la dispariția fizică, iar drumurile noastre pot fi separate sau se pot întretăia. Inspirată de simplitatea cu care oameni extraordinari, fie ei mari artiști sau bătrânica de alături, s-au purtat cu noi și pe baza însemnărilor mele de călătorie am realizat acest spectacol despre singurătatea acelora care călătoresc în propria memorie. 

O femeie în vârstă rătăcește prin întunericul din propriul apartament. Prin colțuri luminate găsește obiecte, amintiri pe care le asamblează cu ajutorul benzii adevize. E posibil ca această persoană să fiu chiar eu în viitor, iar ceea ce-și amintește ea poate fi ceea ce eu voi trăi. E viața mea, parțial trăită, parțial imaginată. O viață întretăiată cu aceea a familiei, a profesorilor, a oamenilor pe care i-am admirat, pe care îi iubesc, a celor care nu mai sunt lângă mine. Ei sunt acum amintirile femeii în vârstă, dar sunt mai vii decât propriul prezent.”  Polina Borisova

9+, fără cuvinte, 45 minute. Partener: Institutul Francez Iași.

BILETE

Prețul unui bilet la spectacolele de seară este 30 lei, elevii, studenții, pensionarii, șomerii beneficiind de bilete de 10 lei. La spectacolele din cursul dimineții, prețul este 8 lei.

 

Ca la fiecare ediție, și la aceasta vor exista și evenimente conexe programului de spectacole (unele dintre ele programate a se desfășura în aer liber), evenimente precum spectacole-lectura, proiecții de filme de teatru, lansări de carte, conferințe, dezbateri etc., în așa fel încât toți spectatorii care și-au menținut sufletul tânăr să aibă de unde și ce alege.

INFO

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Luceafărul” Iaşi

Fondat: 1949, Finanţator: Consiliul Judeţean Iaşi

Adresa: str. Grigore Ureche nr. 5 Iaşi

Telefon: 0232-212662

E-mail: teatrul_luceafarul@yahoo.com

Web: www.luceafarul-theatre.ro‎

FB: www.facebook.com/teatrul.luceafaruliasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

HELLO MY NAME IS: GERMAN GRAFFITI | Galeria Aparte

NE-A IESIT PE NAS! | Doru Octavian Dumitru

Revelion 2022 | Hotel Unirea

Revelion 2022 cu Dj Funky

Scrie un comentariu: