Stagiunea 2013-2014 la Teatrul Luceafarul în imagini, “pe gard”

Dacă treceti zilele acestea prin Copou, va invităm să zăboviti cîteva minute si în fata imaginilor expuse în vitrinele “pe gard”, în expozitia “Teatrul «Luceafărul» – stagiunea 2013-2014, succese în imagini”. Secvente din premierele sezonului trecut si cele mai importante evenimente derulate de institutia din Centrul Civic refac recapitulativ zece luni de activitate artistică intensă, reprezentatii la sediu si în festivaluri, turnee în tară si străinătate, distinctii, cronici, aplauze.

Artă care lucrează cu imaginea vie, în miscare, teatrul are nevoie si de ipostaziere pentru a rezista efemeritătii care-l caracterizează. Cele 17 secvente din expozitie refac imagistic cele mai importante momente ale stagiunii recent încheiate la Teatrul “Luceafãrul”, asezămînt care se individualizează pe harta orasului, a tării, dar si a Europei printr-un program estetic pentru toate vîrstele si categoriile de spectatori, cu propuneri artistice elevate, moderne, în sincronie cu tendintele actuale de pe continent.

Fotografiile din prezenta expozitie îsi propun să le reamintească spectatorilor fideli (peste 50.000) de emotiile trăite la “Luceafărul”, de felul în care s-au îmbogătit sufleteste, iar celorlalti, să le alimenteze curiozitatea si să-i aducă în sălile de spectacol.

Cu exceptia manifestărilor din fara Iasului, fotografiile sînt realizate de Ozolin Dusa, specializat în fotografia de teatru, gen artistic de nisă, pretentios, care necesită nu numai partea tehnică, dar si ochi obisnuit cu dinamica scenică, cu elementele care compun reprezentatia teatrală.

În suita de instantanee apar Printul fericit, Muzicantii din Bremen, Kajtus, vrăjitorul, Motanul încăltat, Privighetoarea, Festivalul International de Teatru pentru Publicul Tînăr FITPT (editia a VI-a), turneul în Nordul Italiei cu Capra cu trei iezi/La capra e i tre capretti (regiunea Milano si Trieste, mai-iunie 2014), Festivalul “Hai la teatru!”, al trupelor de teatru scolar, participarea la Festivalul International de Teatru Sibiu alături de elita teatrului mondial (iunie 2014) etc.

INFO

Casa de Cultură “Mihai Ursachi”

Galeria de Artă “La Gard” – Parcul Copou

www.culturacopou.ro/
www.facebook.com/culturacopou

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: