Spune NU despaduririlor abuzive

despaduriri

Sâmbătă, 9 mai 2015, în mai multe oraşe din ţară va avea loc primul protest major împotriva despăduririlor abuzive, care au lăsat România în numai câţiva ani cu mai puţin de jumătate din suprafaţa împădurită pe care o avea în 1989.

Vino sâmbătă, de la ora 16:00 în Piața Unirii din Iași, la statuia lui Al. Ioan Cuza. Împreună spunem STOP defrișărilor abuzive.

Defrişări masive şi de cele mai multe ori ilegale au avut loc în România de-a lungul ultimilor ani. Vlăhiţa, Valea Bârgăului sau Gheorgheni sunt doar câteva dintre zonele unde pădurile au fost rase de pe faţa pământului.

Doar în primii ani de la Revoluţie, hoţii de lemn au câştigat cel puţin 5 miliarde de euro de pe urma defrişărilor ilegale, iar anul trecut prejudiciul produs de furtul de lemn din pădurile României ajungea la 5,7 milioane de euro, potrivit datelor oficiale obţinute recent de gândul din partea Ministerului Apelor, Pădurilor şi Pisciculturii. www.gandul.info

Situaţia este cu atât mai gravă cu cât în România există jumătate din suprafaţa totală de pădure virgină din Uniunea Europeană, iar la nivelul clasei politice există numai complicitate cu beneficiarii despăduririlor abuzive, aşa cum ne indică chiar gestul recent al preşedintelui Klaus Iohannis de întoarcere către Parlament a legii care punea capăt monopolului companiei austriece Schweighofer Holzindustrie.

Acest demers este unul civic și apolitic, sustinut de către ONG-uri si grupuri de acțiune în toată țara.

INFO

Facebook Event

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: