”Spring in Vienna” – Johann Strauss Ensemble & Russell McGregor

spring-viena

UPDATE – SPECTACOLUL A FOST ANULAT!

Miercuri, 22 aprilie 2015, de la ora 19:30, la Casa de Cultura a Studentilor, Johann Strauss Ensemble & Russell McGregor va invita la spectacolul ”Spring in Vienna”. Regii valsului se intorc in Romania pentru un turneu de primavara!

Desi este al zecelea an de cand muzicienii austrieci vin in Romania, este insa pentru prima data cand ei vor face un turneu de primavara, pana acum ei obisnuindu-ne cu extraordinarele concerte de Craciun. Programul va fi diferit, Russell McGregor anuntand ca ” dupa zece ani a venit timpul ca prietenii nostrii romani sa simta parfumul Vienei de primavara, un parfum de care sunt sigur ca va veti indragosti”.  Invitatul special din acest turneu este soprana Letizia Quinn, o tanara si frumoasa muziciana, o voce deosebita a unei noi generatii de artisti de calitate.

Johann Strauss Ensemble este probabil cea mai iubita orchestra austriaca de catre publicul din tara noasta, o stau marturie zecile de concerte cu casa inchisa pe care acestia le-au avut in cadrul deja traditionalului Turneu de Craciun pe care il intreprind de 10 ani in Romania.

Prim  solistul si dirijorul acestui concert este foarte talentatul si charismaticul dirijor al orchestrei celebrului palat Schonbrunn  din Viena, Russell McGregor. El a avut ocazia sa ii acompanieze sau dirijeze pe Luciano Pavarotti, Jose  Carreras si multi altii. Nascut in Oxford – Anglia, Russell a crescut si a facut primi pasi in muzica in indepartata Australie. In prezent Russel locuieste in Austria, tara care la adoptat si i-a recunoscut meritele artistice. Russell McGregor canta la o vioara  fabricata de Carlo Giuseppe Testore in  anul 1697, vioara  este “sora mai mica” a celebrei viole a  lui Wolfgang Amadus Mozart.

Orchestra Johann Strauss a fost fondata in anul 1985. In cadrul orchestrei au fost cooptati unii dintre cei mai talentati muzicieni din Austria, multi dintre acestia fiind de nationalitati diferite dar cu totii colaborand cu orchestre prestigioase din Viena, Linz sau Salzburg.

Sunetul tipic si unic austriac, plus o picatura de umor, stau la baza succesului international al acestei orchestre de virtuosi, aplaudata cu entuziasm de spectatori de pe toate meridianele. Toate recomandarile creaza premisa unui spectacol de mare valoare, de care se vor bucura toti cei prezenti la acest eveniment.

Celebra orchestra vieneza va concerta in urmatoarele orase:

  • 22 aprilie – Iasi, Casa de Cultura a Studentilor
  • 23 aprilie – Bistrita, Teatrul de Vara
  • 24 aprilie – Oradea, Filarmonica
  • 25 aprilie – Arad, Teatrul Ioan Slavici
  • 26 aprilie – Timisoara, Filarmonica Banatul
  • 27 aprilie  – Cluj, Casa de Cultura a Studentilor

BILETE

Pret bilet: 120 si 150 lei. Biletele se gasesc online pe www.bilet.ro si www.ticketnet.ro. Rezervări bilete la telefon: 0749 052 323. Biletele se pot procura si de la agenția Casei Studenților IASI. Program agenție: luni-vineri : 10-19; sâmbătă : 10-17; duminică: închis.

Rezervarea unui bilet este valabilă 3 zile lucrătoare.

INFO

www.spectacoleiasi.ro

PE ACEEASI TEMA:

KISS pentru prima oară în România la festivalul ROCK THE CITY 2022

RoadkillSoda lanseaza la Iasi primul single de pe viitorul album

Aproape Unplugged | Chez Les Amis

Concert Iris- Cristi Minculescu, Valter& Boro | Master Club

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: