Sporturile electronice, in anticamera Jocurilor Olimpice

dreamhack

Sporturile electronice (eSports) au facut un pas important pe drumul spre recunoasterea lor la Jocurile Olimpice. Asociatia Coreeana de Sporturi Electronice (Korean eSports Association – KeSPA) a reusit sa convinga Comitetul Olimpic Coreean (KOC) sa accepte sporturile electronice ca disciplina olimpica, deocamdata, de nivelul doi, alaturi de sah, polo sau sporturile motorizate.

Anuntul a fost facut la Seul, luni, 27 ianuarie, de catre conducerea Comitetului Olimpic Coreean. Recunoasterea oficiala de catre filiala coreeana inseamna un pas important in lupta sporturilor electronice pentru a fi incluse pe lista disciplinelor sportive de catre Comitetul International Olimpic, cel care decide sporturile din fiecare editie a Jocurilor Olimpice.

Prin urmare, este posibil ca la urmatoarele editii ale Jocurilor Olimpice, sa existe competitii de League of Legends sau Dota 2, insa in drumul gamer-ilor spre medalii olimpice mai sunt inca pasi de facut.

In Romania, Professional Gamers League (PGL) a depus eforturi considerabile pentru a obtine recunoasterea sporturilor electronice ca discipline sportive, atat in Romania, cat si in afara ei. De cativa ani, PGL a initiat dezbateri cu autoritatile sportive romane pentru a atinge acest obiectiv.

Demersul Comitetului Olimpic Coreean este un pas mare in evolutia sporturilor electronice (eSPorts). PGL are inca din 2002 acelasi obiectiv de a aduce aceste sporturi la nivelul pe care l-au castigat la nivel international. Speram ca modelul sud-coreenilor sa fie urmat si de alte tari si ne punem, totodata, sperantele ca forurile romane de resort vor recunoaste in 2015, sportul electronic ca disciplina sportiva”, a declarat Silviu Stroie, vicepresedintele lESF si presedintele PGL.

In alta ordine de idei, Federatia Internationala a Sporturilor Electronice (IeSF), din care face parte si PGL, a depus inca din 2013, cererea de afliere la Uniunea Federatiilor Internationale Sport Accord, institutia care ar putea acredita sportul electronic ca disciplina la competitiile mondiale si europene importante.

INFO

esports.inquirer.net

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: