Sport, lectură și film la Biblioteca Județeană Iași

Biblioteca de Sport: Artele marțiale II
Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași vă așteaptă joi, 27 iulie 2017, de la ora 16,00, pe esplanada de la CUB (Bd. Ștefan cel Mare) la cea de a treia sesiune sportivă: arte marțiale cu Ionuț Pârju de la Clubul Sportiv Master San Iași.

Proiectul „Biblioteca de Sport” a fost inițiat de Biblioteca Județeană Iași cu scopul de a promova sportul ca mijloc eficient pentru sănătate și distracție în vacanță, dar și ca un veritabil instrument educațional și social în dobândirea unor atitudini fundamentale, precum fairplay-ul, dar și încurajarea participativității.

Mulțumiri partenerilor: Școala de Dans Bel Art Iași, Clubul Kim Ho Dao Iași și Clubul Sportiv Master San din Iași.

Cerneală și celuloid: „Alexis Zorbas”
În aceeași zi, de la ora 17.30, la Filiala „Ion Creangă” (Casa de Cultură a Sindicatelor, Bd. Socola nr. 34), are loc vizionarea gratuită a filmului Zorba Grecul (titlu original: Alexis Zorbas), bazat pe romanul omonim scris de Nikos Kazantzakis și regizat de Michael Cacoyannis.

Un film memorabil despre viață cu Anthony Quinn (în poate cel mai bun rol al său), Alan Bates, Irene Papas și Lila Kedrova. Coproducție britanico-elenă din 1964, Zorba Grecul a fost răsplătit cu trei premii Oscar. Publicul se va bucura de o claritate a imaginii și a sunetului de excepție.

Ca de obicei, introducerea îi aparține jurnalistului Vlad Frânghiu, care va completa „tabloul” cu detalii despre opera narativă a lui Kazantzakis. Durata filmului este de 2 h 22 min., iar intrarea este liberă.

„Ascultă-ți” bibliografia!
Pentru că știu că uneori bibliografia școlară (obligatorie sau nu) este o adevărată provocare pe perioada vacanței de vară, Sala de Artă și Referințe și Secția de Împrumut Carte pentru Adulți de la Biblioteca Judeţeană Gh. Asachi Iaşi vă ajută să o parcurgeți în cel mai relaxant mod: ascultând-o și, ulterior, citind-o.

Pentru elevi sau pentru oricine dorește să citească o carte „ascultând-o”, bblioteca pune la dispoziție atât discuri de vinil cu dramatizări ale unora dintre cele mai importante opere din literatura română și universală, cât și fondul de carte tipărită: de la Alecsandri, Caragiale, Delavrancea, Călinescu, Sadoveanu la Dumas Cehov sau Shakespeare.

INFO

Biblioteca Judeţeană ”Gh. Asachi” Iaşi

Sediul central: Galeriile Comerciale “Ştefan cel Mare şi Sfânt”, nr. 8-10

Tel/Fax: 0332/110044

E-mail programe@bjiasi.ro

Web: www.bjiasi.ro

FBwww.facebook.com/BibliotecaJudeteanaIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: