Splendoare în iarbă | Cinema Ateneu

Deane (Natelie Wood într-o prestație nominalizată la Oscar, care a făcut-o pe actriță să se îndrepte spre roluri complexe ca adult) este o tânără hotărâtă să facă ce e bine în orașul ei din Kansa, în anii 1920. Dar sentimentele pe care le are față de iubitul ei Bud (debutantul Waren Beaty) sunt prea puternice.

Curând, însă, conflictul dintre comportamentul respectabil și dorința îl va aduce pe Bud la un colaps fizic, iar pe Deane în pragul nebuniei.

Regizorul Elia Kazan l-a încurajat pe William Inge, câștigătorul unui premiu Pulitzer, să transforme o poveste reală pe care o auzise în Midwest, într-un scenariu de Oscar. Rezultatul, Splendoare în iarbă, rămâne astăzi la fel de poetic, impresionant și puternic ca în urmă cu două generații.

BILETE

Biletele sunt puse în vânzare la prețul de 12 lei și vor putea fi achiziționate on-line de pe site-ul cinemaiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului National din Iași, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00-16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

INFO

Cinema Ateneu

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846,

E-mail: office@ateneuiasi.ro

Web: cinemaiasi.ro

FB: www.facebook.com/Cinema.Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: