Spiritele libere de la The Amsterdams cântă în Iași pe 16 martie

Brain Events îi aduce la Iași pe 16 martie 2013, în Club Zona, pe cei mai cunoscuți alternativi români care reușesc să împletească până la excelență stilul indie cu cel electro: formația bucureșteană The Amsterdams. Ieșeanul Andrei Hațegan (fondatorul trupei și membru al proiectului We Singing Colors) cântă din nou pe scena de acasă, în fața unui public care trebuie să se aștepte la un spectacol imprevizibil al instrumentelor, iar seara se va deschide cu un warm up special pregătit de Adeea & Medeea, incepand cu ora 21.00.

Spiritele libere de la The Amsterdams cântă în Iași pe 16 martie afis iasifun zona

The Amsterdams împart talentul pe scenă din anul 2006, când au ales să creeze muzică împreună, inspirați fiind de trupe precum Wolf Parade, Arcade Fire, The Stone Roses, MGMT, Beatles sau PULP. După 6 ani de existență, actualii 4 membri ai formației (Andrei Hațegan, Ovidiu Bejan, Augustin Nicolae și Andrei Ungureanu) sunt recomandați de o serie de materiale care le aduc renume și bookinguri pentru concerte în țară și străinătate: un EP, două albume de studio (Adolessons-2009 și Electromagnetica- 2011, album ce îl are ca invitat pe Dan Boeckner-Wolf Parade- pe piesa ”Burial Ground For Two”) și patru videoclipuri.

Electro-ul își face simțită prezența în stilul muzical al trupei odată cu albumul ”Electromagnetica”, în producția căruia s-au bucurat de sprijinul unuia dintre titanii muzicii electronice românești: Electric Brother. Colaborările care au îmbogățit The Amsterdams cu plus de renume îi au în centru și pe cei de la Wolf Parade (pentru care au cântat în deschidere în cadrul turneului european din 2010), trupa deschizând și alte concerte mari în București, precum The Cranberries, The Whitest Boy Alive, The Dandy Warhols, Parov Stelar sau Morcheeba. Muzica amsterdamilor a călătorit pe căi senzoriale și sunete vii prin țări precum Anglia, Scoția, Spania, Ungaria și Suedia (unde trupa a concertat pe cont propriu), ca la cele mai mari festivaluri din țară să fie promovați drept vârfuri de line-up ( B’estfest, Stufstock, Peninsula/Félsziget, LiveLand, Underlondon).

Seara plină de pe 16 martie anunță noi artificii muzicale din partea membrilor trupei, cunoscuți și recunoscuți pentru imprevizibilul pe care îl aduc pe scenă prin schimbul neașteptat de instrumente și fluxul permanent de energie care pornește din ele. Nu trebuie ratate Chased by the Housewives, Summertime sau Sunology cântate live, în pura lor esență amsterdamiană și la noi cote instrumentale.

BILET

Intrare 20 lei

UNDE

  • Zona Partyspace Iasi

www.facebook.com/ZONApartyspace

Recomandări

INFO

  • The Amsterdams în online și social media

www.theamsterdams.com

www.facebook.com/theamsterdams

Evenimentul pe Facebook: www.facebook.com/events/431094023641107

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: