,,Speranță pe ritmuri de folk”, concert caritabil la Iași pentru copiii bolnavi de cancer

speranta-pe-ritmuri-de-folk-iasi-concert-caritabil-afisAsociația Little People România în colaborare cu Fundația Culturală ”Timpul” are deosebita plăcere de a vă invita joi 20 februarie 2014, ora 19:00, Clădirea Romtelecom din Iași, sala R502, la concertul caritabil ,,Speranță pe ritmuri de folk”.

Intrarea la eveniment este pe bază de donații libere. De asemenea, persoanele din comunitate își pot arăta solidaritatea față de copiii și tinerii bolnavi de cancer prin achiziționarea unei brățari, în schimbul unei sume simbolice de 5 ron. Brățara galbenă, inscripționată cu mesajul ”Temerarii știu că se poate – Poți Și Tu!”, este un simbol al supraviețuirii și speranței, promovat de membrii Clubului Temerarii – cea mai mare și activă comunitate de tineri supraviețuitori de cancer.

Evenimentul va anunța și debutul proiectului ”În lumea muzicii cu Leul Curajos” – finanțat prin Programul MOL pentru Sănătatea Copiilor 2013 – prin care Asociația Little People va introduce în premieră pe secția de oncopediatrie din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii ,,Sf. Maria” din Iași, terapia prin muzică. Aceasta va fi o parte integrată în serviciile de suport psihosociale oferite zilnic copiilor și tinerilor bolnavi de cancer.

  • Concertul va fi susținut de invitați speciali ai muzicii folk ieșene: Maria Pauleț, Ioana Maria Turiceanu, Paul Arva, Adi Bezna și membrii grupului Descântec. Moderatorul acestui eveniment va fi poetul Andrei Maftei.

În cadrul evenimentului vom prezenta invitaților obiectivele proiectului „În lumea muzicii cu Leul Curajos” și impactul activităților terapeutice desfășurate în fiecare zi în secția de oncopediatrie asupra calității vieții micuților pacienți.

DESPRE

  • Detalii despre activitatea Asociației Little People. Recunoaștere internațională

Programele Asociaţiei Little People au fost premiate în 2013 atât la nivel naţional cât şi internaţional. „Nu Mi-e frică!”, programul zilnic de suport psihosocial pentru copiii şi tinerii bolnavi de cancer, a câştigat Marele Premiu al Fundaţiei Erste, fiind ales dintr-un total de 2000 de aplicaţii din 13 ţări. De asemenea, programul Fun School „Şcoala mea în spital” a fost marele câştigător în cadrul Galei Societăţii Civile dintr-un total de 220 de proiecte. Asociația Little People oferă copiilor și tinerilor afectați de cancer un program complex de sprijin psihosocial  care pornește de la diagnosticare și are în vedere urmărirea pe termen lung a pacienților, dar și a celor care au învins boala. În 2013, Asociația Little People și-a extins serviicile în Republica Moldova, a inaugurat o cameră de joacă și terapie în cadrul secției de oncopediatrie a Institutului Oncologic București, și a dat startul programului educativ ,,Fun School” care se desfășoară în fiecare dimineață în cele două institute oncologice din țară. Programul ,,Nu Mi-e Frică!”, reprezentat de Leul Curajos, nu este doar la dispoziția pacienților din secțiile de oncopediatrie majore din România și Republica Moldova, este și preferatul tinerilor supraviețuitori, care nu numai că voluntariază în cadrul programelor din spital, ci și contribuie la cele 4 ediții ale Revistei Temerarii, disponibilă pacienților din întreaga țară.  În afara programelor de renovare, donațiilor de echipament medical și medicamente, Asociația Little People sprijină în mod activ comunitatea medicală prin organizarea și finanțarea conferințelor medicale și proiectelor de cercetare în domeniul psiho-oncologiei. La începutul anului 2014 Asociația a renovat ce-a de a 4 cameră de joacă și terapie din țară, la Institutul Oncologic Cluj.

INFO

Asociaţia Little People România

Web: www.thelittlepeople.ro

Email: info@thelittle-people.org

www.facebook.com/LittlePeopleRomania

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: