Spectacolul ”Voi n-ati vazut nimic!” @Teatru Fix

voi n-ati vazut nimic

Joi, 16 iunie 2016, ora 19:00, spectacolul VOI N-AȚI VĂZUT NIMIC ! de Alex Fifea, David Schwartz și Cătălin Rulea, numai la Teatru Fix.

În perioada februarie-iunie 2016, spectacolul VOI N-AȚI VĂZUT NIMIC ! s-a jucat în mai multe orașe ale țării, cu sprijinul Asociaţiei Carusel. Dincolo de promovarea spectacolului, scopul turneului a fost acela de a aduce în atenția publicului tânăr, universitar, subiecte de interes social și politic precum marginalizarea socială, rasismul sau abuzurile asupra categoriilor sociale defavorizate, consumul de droguri și posibilele soluții la aceaste probleme după cum și punerea în dezbatere a ideii de ”cameră de consum”.

VOI N-AȚI VĂZUT NIMIC! a avut premiera în martie 2015 la Salonul de Proiecte (Anexa M.N.A.C.) în cadrul expoziției ”Eroismul răsare într-un depozit de mărfuri”. Spectacolul a fost rezultatul unei cercetări de aproape un an întreprinsă de Alex Fifea plecând de la circumstanțele morții lui Daniel Dumitrache, zis Dinte, un parcagiu din centrul istoric care în noaptea de 4 martie a încetat din viață la doar 26 de ani în Secția 10 poliție. Regia spectacolului este semnată de David Schwartz iar muzica și efectele sonore de Cătălin Rulea.

Daniel Dumitrache este din păcate reprezentantul unei întregi categorii sociale. Sărăcia, lipsa accesului la educație, consumul de droguri, cazierul sunt tot atâtea motive pentru ca drepturile elementare ale lui Dinte să fie anulate în fața abuzului de putere al poliției.

Dezbaterea ce urmează după spectacol își propune să interogheze posibilele răspunsuri sau soluții la una dintre realitățile pe care multe dintre categoriile sociale cele mai vulnerabile cum ar fi persoanele fără adăpost, lucrătoarele sexuale, parcagii sau cerșetorii o au în comun și anume consumul de droguri.

Organizator: Asociația Carusel. Parteneri: Teatru Fix, Gazeta de Artă Politică, Asociația pentru Promovarea Artelor Contemporane

REZERVARE

Accesul la spectacol este LIBER, cu rezervare prealabilă și va fi urmat de o dezbatere plecând de la temele atinse în spectacol. Rezervări: www.teatrufix.ro/rezerva sau 0724 92 12 12 (intre 17:00 și 21:00).

 

Asociația Carusel este o organizație neguvernamentală din București care acordă sprijin celor mai vulnerabile persoane, propunându-și îmbunătățirea calității vieții acestora. Printre grupurile cu care lucrează Carusel se regăsesc și persoanele care trăiesc în stradă sau care provin din medii dezavantajate socio-economic, Carusel sprijinind cu precădere persoanele consumatoare de droguri și alcool, cele care practică sexul comercial sau care au parteneri sexuali multipli; și în general persoanele care se află la risc de îmbolnăvire, marginalizare și excluziune socială.

INFO

Teatru FIX

Str. Cuza Voda 10

E-mail: teatrufix@yahoo.com

Web: www.teatrufix.ro

FB: www.facebook.com/TeatruFix

PE ACEEASI TEMA:

Spectacolul “Ce am ales să uit”, de Petro Ionescu @Teatru Fix

Casă spre Acasă – one woman show @Cafeneaua FiX

Spectacolul de teatru “2 H” @Teatru Fix

”Toate mi se intampla numai mie” – one man show @Teatru FiX

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Discuţie despre lucrarea ”Banner” (de Dan Acostioaei) cu Dan Acostioaei şi Nebojša Milikić, moderată de către Vahida Ramujkić.

Russian Cossack State Dance Company, cea mai buna companie ruseasca din lume vine la Iasi

Seara de film german: Herta Müller – Alfabetul fricii(2015, 56 min)

Artisti romani participa la Designblok – Prague Design and Fashion Week 2017

Scrie un comentariu: