Spectacolul „Tinereţe fără bătrâneţe şi teatru fără moarte” la Teatrul National Iasi

Teatrul National Iasi va invita la spectacolul „Tinereţe fără bătrâneţe şi teatru fără moarte” la Sala Studio Teofil VâlcuUn spectacol de PETRU CIUBOTARU – 50 de ani de teatru, Premiu pentru întreaga activitate UNITER 2014.

  • Sambata, 27 mai 2017, ora 18.00, Sala Studio ”Teofil Valcu”- Teatrul National Iasi

Scenariul şi regia: Petru Ciubotaru; Scenografia: Nicolai Mihăilă; Consultant muzical: Ion Ursulescu; Consultant: Adrian Teodoriu. Distribuţia: Petru Ciubotaru-recital. Cu participarea copiilor: Sofia Theodora Gaţu și Tudor Teodoriu.

Este primul actor care a cutezat să abordeze travestiul Chiriţei după dispariţia lui Miluţă Gheorghiu; el se înscrie astfel în linia tradiţională a travestiului Chiriţei deschisă de Matei Millo şi continuată de Mihai Arceleanu, Vasile Boldescu, Miluţă Gheorghiu… A fost o cutezanţă, dar şi o realizare artistică pe măsură, care îi asigură actorului un loc particular în istoria scenei ieşene şi, evident, în istoria travestiului acestui personaj. Tot o cutezanţă a fost abordarea rolului lui Ştefan cel Mare din Apus de soare de Delavrancea, pe care, după izbânda exemplară a lui George Calboreanu (ştiaţi că acesta a fost actor de şcoală ieşeană?), puţini actori au îndrăznit să-l interpreteze. Acum, când îşi sărbătoreşte jumătatea de secol de activitate, actorul vine în faţa publicului cu un spectacol – nu de retragere, ci un fel de sinteză sau corolar al evoluţiei sale. Îl vom vedea şi vom aplauda nu doar evoluţia din această seară, ci o carieră întreagă. Exemplară.Ştefan Oprea

BILETE

Pret bilet: 22 lei (reduceri elevi, studenti, pensionari). Biletele se pot achiziţiona on-line de pe site-ul www.eventim.ro, secţiunea Locaţii-Iaşi şi direct, din reţeaua magazinelor partenere: Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas si Cărturesti. Biletele se pot rezerva şi cumpăra şi de la Agenţia Teatrală situată pe Bd. Ştefan cel Mare nr.8A.

Agentia teatrala: Telefon: 0232-255999. Program: 10.00 – 17.00, de marti pina sambata.

Pentru grupuri organizate, va rugam sa va adresati Departamentului Marketing-Organizare la telefon 0232-255999.

Atentie! Accesul in sala dupa inceperea spectacolului este interzis, iar biletele isi pierd valabilitatea. Pentru a preveni situatiile neplacute, rugam spectatorii sa fie prezenti la sala de spectacole cu cel tirziu 10 minute inainte de ora inceperii.

INFO

TEATRUL NAŢIONAL „VASILE ALECSANDRI” IASI,
Fondat în 1840

Str. Agatha Bârsescu, nr. 18, cod 700074, Iaşi
Tel. 0232 267824
E-mailtniasi@yahoo.com
Web: www.teatrulnationaliasi.ro
FB: www.facebook.com/TNIASI

PE ACEEASI TEMA:

Spectacolul de teatru ”Un dusman al poporului”

”Macelaria lui Iov”, in regia lui Radu Afrim

Spectacolul de teatru ”Joc de pisici”

Comedia ”All inclusive” la Teatrul National Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Eunika – un spectacol in aer liber pentru toate varstele

Ziua Europeană a Limbilor la Casa Uniunii Europene de la Viena

Copiii olandezi descoperă limba română printre alte sonorităţi multilingve

Noaptea Albă a Galeriilor Iasi, 2017

Scrie un comentariu: