Spectacolul „Tinereţe fără bătrâneţe şi teatru fără moarte” la Teatrul National Iasi

Teatrul National Iasi va invita la spectacolul „Tinereţe fără bătrâneţe şi teatru fără moarte”. Un spectacol de PETRU CIUBOTARU – 50 de ani de teatru, Premiu pentru întreaga activitate UNITER 2014.

  • vineri, 5 aprilie 2019, ora 18.00, Sala Studio ”Teofil Valcu”- Teatrul National Iasi

Scenariul şi regia: Petru Ciubotaru; Scenografia: Nicolai Mihăilă; Consultant muzical: Ion Ursulescu; Consultant: Adrian Teodoriu. Distribuţia: Petru Ciubotaru-recital. Cu participarea copiilor: Sofia Theodora Gaţu și Tudor Teodoriu.

Este primul actor care a cutezat să abordeze travestiul Chiriţei după dispariţia lui Miluţă Gheorghiu; el se înscrie astfel în linia tradiţională a travestiului Chiriţei deschisă de Matei Millo şi continuată de Mihai Arceleanu, Vasile Boldescu, Miluţă Gheorghiu… A fost o cutezanţă, dar şi o realizare artistică pe măsură, care îi asigură actorului un loc particular în istoria scenei ieşene şi, evident, în istoria travestiului acestui personaj. Tot o cutezanţă a fost abordarea rolului lui Ştefan cel Mare din Apus de soare de Delavrancea, pe care, după izbânda exemplară a lui George Calboreanu (ştiaţi că acesta a fost actor de şcoală ieşeană?), puţini actori au îndrăznit să-l interpreteze. Acum, când îşi sărbătoreşte jumătatea de secol de activitate, actorul vine în faţa publicului cu un spectacol – nu de retragere, ci un fel de sinteză sau corolar al evoluţiei sale. Îl vom vedea şi vom aplauda nu doar evoluţia din această seară, ci o carieră întreagă. Exemplară.Ştefan Oprea

BILETE

Pret bilet: 22 lei. Puteți achiziționa bilete Online de pe – www.myticket.ro,  de la AGENȚIA TEATRALĂ (str. Stefan cel Mare nr. 4, langa BCR, tel. 0232-255999), program: 12.00– 17.00, luni, marți, joi, vineri, sâmbătă, duminică miercuri: închis si de la casele de bilete ale sălilor de spectacol, cu o jumătate de oră înaintea reprezentației.

Pentru grupuri organizate, va rugam sa va adresati Departamentului Marketing-Organizare la telefon 0232-255999.

Atentie! Accesul in sala dupa inceperea spectacolului este interzis, iar biletele isi pierd valabilitatea. Pentru a preveni situatiile neplacute, rugam spectatorii sa fie prezenti la sala de spectacole cu cel tirziu 10 minute inainte de ora inceperii.

INFO

TEATRUL NAŢIONAL „VASILE ALECSANDRI” IASI,
Fondat în 1840

Str. Agatha Bârsescu, nr. 18, cod 700074, Iaşi

Tel. 0232 267824

E-mailtniasi@yahoo.com

Web: www.teatrulnationaliasi.ro

FB: www.facebook.com/TNIASI

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: