Evenimentul „Străzi Albastre” la Iași

strazile-albastre-evenimente-concert-bere-gratis-teatrul-national-afis-2013„Străzi Albastre” este un spectacol ce va avea loc în orașul Iași pe 28 octombrie 2013. Prin acest eveniment dorim să informăm cât mai mulți părinți de existența autismului și schimbarea percepției legate de tulburările cu spectru autist. Stimularea prin terapie timpurie are mari șanse de a aduce progrese și chiar independența copilului.

Din programul artistic fac parte proiecții de fotografii ale lui Ionel Onofraș și potisme susținute de Otilia Dupu. Evenimentul va fi prezentat de Adrian Păduraru și conține informații despre centrele de ajutor pentru părinți și ghidarea lor în acest sens, ca informare. La final, Trupa Bere Gratis  va susține penultimul concert din turneul aniversar numit „Două inimi – Bere Gratis 15 ani”.

AFLĂ CUM A FOST: http://iasifun.ziaruldeiasi.ro/cum-a-fost-la-evenimentul-strazi-albastre-de-la-iasi/74492/

Este esențială responsabilizarea părinților. Succesul copiilor depinde și de capacitatea părintelui de a face tot ce stă în putere nu numai ca părinte, ci și ca profesor pentru schimbarea calității vieții.

La vârstele mici, un punct important este rapiditatatea cu care părinții pot reacționa la această tulburare și programul terapeutic bine gândit și pus în practica acasă sau la școală, ne-am dorit doar să informăm.

Părintele trebuie să înțeleagă cât de important este rolul lui în educarea propriului copil. Depistarea timpurie și intervenția terapeutică adecvată, cresc șansele de recuperare și integrare socială a persoanelor cu TSA (Tulburare Spectru Autist). Odată diagnosticat, caută să afli cât mai multe informații despre această tulburare, apelând la diversele centre specializate, unde poți primi consiliere de la un specialist.

Deşi se ştie tot mai multe despre această afecţiune, părinţii copiilor diagnosticaţi cu autism se confruntă cu multe probleme, iar curajul și exemplul personal pot fi soluția ideală. Cu acest prilej, îndemnăm asociațiile, centrele de consiliere și asistență specializată pentru persoanele cu TSA și familiile acestora să se alăture evenimentului pentru o bună înțelegere și sprijinire a părinților care încă refuză să creadă despre copiii lor că sunt diagnosticați cu spectru autist.

De asemenea, se dorește atragerea unui număr mare de fani ai trupei Bere Gratis, care să participe și să cânte împreună piese compuse în cei 15 ani de existență.

Evenimentul Străzi Albastre a fost conturat ca având scop de informare în conștientizare, acceptare și acționare. Organizatorul evenimentului este  reprezentat prin Ioana Rață, mamă cu copil autist, care cu greu a acceptat diagnosticul, dar care a fost ajutată de un centru să înceapă terapia și a fost inclusă într-un program de recuperare.

Partenerii care sprijină acest proiect se regăsesc în afișul evenimentului, care este public. Ei sprijină ideea de eveniment, aceea de a afla cât mai mulți oameni cât de importantă este conștientizarea și acceptarea în progresul unui copil diagnosticat cu autism.

BILETE

La Agenția Teatrală-Opera Națională din Bulevardul Ștefan cel Mare, lângă Cub, se pot achiziționa bilete de 50 și 60 de lei. Sunt puse doar un număr limitat de locuri la vânzare, deoarece există și un plafon de invitații care va fi trimis către părinții înscriși în  Centrele din Iași.

Evenimentul Străzi Albastre nu este un eveniment caritabil. Se dorește o continuitate a proiectului realizată prin workshopuri destinate părinților în cauză.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: