Spectacolul ”ȘEFELE” la Teatru FiX

sefele

  • Miercuri, 24 septembrie 2014, ora 19.00, la Teatru Fix.

Teatru Fix în parteneriat cu Universitatea de Arte George Enescu , Iași și Universitatea Al.I.Cuza – Catedra de Germanistică și Lectoratul Austriac din Iași, îți propune un spectacol după un text de Werner Schwab, în regia lui Bogdan Pălie. Spectacolul face parte din proiectul “Laborator de texte germane austriece și noi viziuni regizorale”.

Textul îi aparține autorului austriac Werner Schwab, care este considerat unul dintre cei mai licențioși dramaturgi, însă a reușit să devină în ultimul deceniu al secolului trecut unul dintre cei mai montați autori de limba germana. În 1992, Schwab a fost declarat dramaturgul anului de către revista Theater Heute (Teatrul, astazi).

Werner Schwab face parte din marea galerie de autori dramatici pe care Austria i-a dat Europei după al doilea război mondial (alături de Handke, Jelinek, Bernhard și Turrini) și este în același timp un ultim reprezentant al unei boeme, care își trăiește cu el să spunem, ultima suflare.

Șefele – un spectacol ce aduce în prim-plan trei personaje – Greta, Erna si Maria – interpretate de actrițele : Catinca Tudose, Petronela Grigorescu și Stanca Jabenițan. În bucătaria Ernei, “Șefele” lui Schwab vorbesc despre viață, sex, credință și fecale, pentru că știu totul despre ele. Erna, Greta și Maria își mânjesc cu sublim existențele lor mediocre ca într-o pictură pop art. “Viața e cinstită și le arată oamenilor din ce e făcută” spune parcă Maria, în numele tuturor care acceptă azi un contract de muncă oricât de mic cu patronajul în definitiv de origine divină.

  • Regia : Bogdan Pălie
  • Distribuția : Catinca Tudose , Petronela Grigorescu și Stanca Jabenițan
  • Coordonare : Alexandra Chiriac și Mariana Bărbulescu
  • Echipa : Andreea Ghedeon , Elena Munteanu, Teodora Constantin, Andreea Flavia Cîrlan, Ema Petrijor, Anca Elisabeta Turc

REZERVĂRI

Rezervări la  www.teatrufix.ro și numarul de telefon: 0724 921.212

INFO

Teatru FIX

Str. Cuza Voda 10

www.facebook.com/TeatruFix

www.teatrufix.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: