Spectacolul ROVEGAN ajunge în Iași

În perioada februarie – iunie 2017, Asociația ARENA realizează un turneu național al spectacolului de teatru ROVEGAN, cu reprezentaţii gratuite urmate de dezbateri cu publicul, ȋn Bucureşti, Cluj, Craiova, Iaşi, Botoşani, Sibiu, Târgu Mureş şi Sfântu Gheorghe.  

La Iași, spectacolul se va juca marți, 11 aprilie, de la ora 19:00, la Teatru FIX (Cuza Vodă Nr. 10). Intrarea la eveniment este liberă, pe bază de rezervare la adresa de e-mail: contact.asociatia.arena@gmail.com.

Inspirat de cartea Lilianei Nechita “Cireșe amare” şi realizat ȋn urma unei ample documentări desfăşurate anul trecut ȋn localităţi din judeţul Vaslui, spectacolul ROVEGAN explorează fenomenul migraţiei motivate de sărăcie dinspre Europa de Est spre Occident.

Urmând traseul unui basm contemporan, spectacolul ficţionalizează experienţa unor mame nevoite să plece la muncă ȋn Italia şi interoghează asupra efectelor unei astfel de dislocări ȋn plan personal şi social.

ROVEGAN ia forma unui storytelling colectiv. Este un spectacol care ȋmbină sunetul cu cuvântul şi ficţionalul cu documentarul pentru a crea spectatorului o incursiune ȋn măruntaiele sistemului capitalist prin intermediul acestui cor al mamelor de pretutindeni.

Pentru cine are contact cu această Românie, tăcută şi ignorată, care se destramă încet, ROVEGAN este un spectacol cutremurător. Pentru ceilalţi, poate fi o revelaţie. Catinca Draganescu a reuşit o distribuţie excepţională în ROVEGAN, cu trei actriţe care realizează un tur de forţă, combinînd modalităţi diferite de joc, de la scene dramatice la naraţiuni corale sau muzică live.” Oana Stoica, DILEMA veche

ROVEGAN șterge granițe, prejudecăți, clișee, idei preconcepute despre cum trebuie abordat fenomenul migrației și al sărăciei luciei și ne ajută să ne convingem încă o dată că nimeni nu pleacă de bine.” Irina Radu, Yorick.ro

ROVEGAN este un spectacol care te păcăleşte isteţ să asculţi, tu, om mare, poveşti pentru copii şi să iei în serios un fenomen de care îţi e mai comod să faci abstracţie. Te smulge pur şi simplu din ecranul luminos cu poveşti pe care le scrollezi din obişnuinţă şi te convinge cu frumosul să te uiţi la lumea tristă şi plină de umor din jurul tău. Aplauzi performanţa artistică şi rămâi cu gustul unei vinovăţii difuze în faţa unei poveşti de viaţă cât se poate de reală, spusă în limbaj de basm.Alina Epîngeac, Yorick.ro

Spectacolul ROVEGAN e în categoria ălora NEAPĂRAT DE VĂZUT. Te poartă prin mai multe stări și te duce departe, în cel mai duios mod posibil, vorbind despre niște lucruri documentate îndeaproape și extrem de triste.Andreea Lupescu, Metropotam

ROVEGAN De Catinca Drăgănescu. Cu: Mihaela Teleoacă, Silvana Negruţiu, Valentina Zaharia
Muzica: Alexei Țurcan. Video și documentare: Alexandra Dincă, Vlad Bîrdu, Ionuţ Popescu. Regia: Catinca Drăgănescu

INTRAREA LIBERĂ doar pe baza de rezervare la adresa contact.asociatia.arena@gmail.com

 

GO WEST. Platforma de teatru şi dezbatere pe tema migraţiei este co-finanțată de Administrația Fondului Cultural Național.

INFO

www.facebook.com/platformadeteatru

Facebook Event

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: