Spectacolul ”Pisica verde” la Teatrul Luceafarul

pisica-verde

Teatrul Luceafarul Iasi va invita la o noua reprezentatie a piesei de teatru ”Pisica verde” de Elise Wilk, in regia tanarului regizor Bobi Pricop.

  • Vineri, 28 aprilie 2017, ora 18:30, sala mare -Teatrul Luceafarul Iasi

Artist asociat al celei de-a opta ediții a Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr (FITPT, 4-9 octombrie 2015), organizat de Teatrul Luceafărul Iași, Bobi Pricop a optat pentru un text inspirat din viața și preocupările tinerilor: ”Pisica verde” de Elise Wilk.

Din echipa artistică fac parte: scenografa Irina Moscu și actorii Dragoș Maftei, Ioana Corban, Alex Iurașcu, George Cocoș, Carmen Mihalache, Camelia Dilbea, tinerii artiști utilizând o manieră complet inedită în România de punere în scenă, sistemul silent disco. Practic, realizatorii au recreat în scenă un club, care condensează prin forme, linii și culori o întreagă comunitate, cea în care trăiesc și trebuie să descopere lumea matură adolescenții Dani, Bianca, Boogie, Robert, Roxana și Flori.

Spectatorii vor deveni participativi, întrucât fiecare va avea posibilitatea să-și aleagă locul unde stă, va putea să se mute în timpul spectacolului, va putea opta ce anume să privească și, mai ales, ce să asculte. Fiecare spectator va primi la intrarea în acest spațiu în care se află foarte aproape de actori, printre ei, o cască audio prin intermediul căreia va putea interveni în privința receptării.

Referitor la spectacol, regizorul Bobi Pricop spune că „Pisica verde este o piesă care vorbeşte despre lumi imaginare, despre adolescență, dragoste și singurătate. Personajele imaginate de Elise Wilk nu interacționează aproape deloc, ci se adresează direct publicului, povestind propria versiune a aceluiași eveniment. Provocarea pe care o adresăm publicului tânăr este să urce pe scenă alături de actori într-un club, la o petrecere silent disco, unde vor afla povestea a șase adolescenți și a unei seri care le va schimba viețile.

Criticul de teatru Oltița Cîntec, directorul artistic al FITPTI precizează că „ediția din acest an a Festivalului are ca focus tânărul artist român, iar colaborarea cu Bobi Pricop și Irina Moscu se înscrie în acest demers al evenimentului de a atrage atenția asupra creatorilor aflați la primii pași în carieră. A fi tânăr artist de teatru în România nu e ușor, iar a ne preocupa de destinul profesional al noilor generații înseamnă a investi în viitor.

Spectacolul Pisica verde se adresează publicului peste 14 ani.

BILET

Pret bilet: 8 lei. Biletele se pot achiziționa de la casieria teatrului (marți, miercuri, joi, vineri, între orele 10-14; duminică, orele 9,30-13) sau online (www.bilet.ro).

Cum puteţi face o rezervare: Puteţi cumpăra un bilet la teatru înainte de spectacol de la casa de bilete, la sediu. Pentru grupuri se pot face rezervări prin telefon la departamentul special (interior 15). Copiii din orfelinate beneficiază de gratuitate, dar trebuie să facă o rezervare în avans.

INFO

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Luceafărul” Iaşi

Str. Grigore Ureche nr. 5 Iaşi

Telefon: 0232-212662

E-mail: teatrul_luceafarul@yahoo.com

Web:www.luceafarul-theatre.ro‎

FBwww.facebook.com/teatrul.luceafaruliasi

PE ACEEASI TEMA:

Un pedagog de scoala noua | Teatrul Luceafarul Iasi

”Istorie la persoana I” la Teatrul Luceafarul

”Sub fiecare pas e o mina neexplodata” de Radu Afrim / FITPTI 2019

Stand up comedy Teo “Ăsta-i stand up?!”. Invitat: Victor Băra

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Mario Lucaci, recital în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu”

Festivalul Național de Literatură pentru Copii „Ion Creangă”, ediția a X-a

Fiica lui Dem Rădulescu debutează în cinema cu rolul din Urma. Proiecție specială la Iași.

Expoziție de pictură contemporană realizată de artiști români și britanici: „Dincolo de alte orizonturi”

Scrie un comentariu: