Ștefan Bănică și Emilia Popescu la Iași în spectacolul „Pescărușul”

pescarusul-teatrul-de-comedie-iasi-afis-2014

  • Ștefan Bănică și Emilia Popescu în “Pescărușul”, de A.P.Cehov
  • Luni, 19 mai, ora 20.00
  • Teatrul Național “Vasile Alecsandri” Iași

Spectacolul  Teatrului de Comedie București “Pescărușul”, în regia lui Claudiu Goga, îi prezintă pe Emilia Popescu şi Ştefan Bănică în rolurile Arkadina – Trigorin, cărora li se alătură Vladimir Găitan, Carmen Tănase, Florin Dobrovici, Gheorghe Dănilă, Mirela Oprişor, Dragoş Huluba, Alexandru Pavel, Anca Dumitra, George Grigore şi Rădiţă Roşu. Piesa se joacă luni, 19 mai, la Teatrul Național “Vasile Alecsandri”, începând cu ora 20.00.

Ma bucur că putem juca “Pescarușul”, de Cehov și în alte orașe din țară, o piesă clasică a literaturii universale, într-o montare foarte interesantă a regizorului Claudiu Goga, în care joc alături de colegii mei de la Teatrul de Comedie și de tineri actori foarte talentați. Vă aștept pe 19 mai, la Teatrul Național “Vasile Alecsandri”, de la ora 20.00.” – Ștefan Bănică.

Claudiu Goga a realizat un spectacol în care povestea din piesă este interesantă şi emoţionantă, dar şi uşor de înţeles pentru spectatorul de azi, totul, însă, fiind realizat “fără a trăda sensul fundamental al operei“, după cum declară regizorul. Montată într-un stil tonic și revigorant, piesa este o creaţie reuşită a emoţiilor – care nu îl slăbesc o secundă pe spectator. Complexitatea interpretărilor actoriceşti deschide spectatorilor lumi aparte, în care sunt pictate tablouri de singurătate veşnică, dorinţe neîmplinite, visuri otrăvitoare şi pasiuni nestăvilite.

Pescăruşul“, piesă în patru acte a lui A.P.Cehov, a fost jucată prima dată pe scena Teatrului Alexandrinsky din Sankt Petersburg, în octombrie 1896. De atunci, a cunoscut montări memorabile  în întreaga lume.

BILETE

Biletele se găsesc la Agenția de bilete a Teatrului si online pe vandbilete.ro. Prețul unui bilet, în funcție de categorie, este de 100 de lei sau 120 de lei.

INFO

www.comedie.ro/spectacol/pescarusul

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: