Spectacolul Omagial „Solia Unirii” la Ateneul din Iasi

Ateneul din Iași are deosebita plăcere de a vă invita la Spectacolul Omagial „Solia Unirii” marți, 24 ianuarie, de la ora 18.00, în Foaierul Ateneului.

Spectacolul Omagial „Solia Unirii” este dedicat în primul rând Micii Uniri de la 1859, eveniment a cărui importanță este foarte bine cunoscută, contituind primul pas pentru Marea Unire ce s-a înfăptuit în anul 1918 și sărbătorit cu mare fast la Iași.

Pentru Ateneul din Iași, data de 24 ianuarie reprezintă și o aniversare specială: se împlinesc 90 de ani la de înființarea „Soliei Moldovei – Foaie de propagandă culturală scoasă de Ateneul Popular din Tătărași”, editată între anii 1927 – 1940 de către Constantin N. Ifrim, prin strădania căruia, la 25 aprilie 1920, a luat fiinţă Ateneul Popular din Iaşi, prima instituţie de acest profil din România după Primul Război Mondial.

Programul va conține un recital de poezii susținut de actorii Ateneului, acompaniați la pian de către prof. Daniel Dobârceanu și apoi discuții referitoare la importanța zilei de 24 ianuarie, atât pentru români, dar și pentru ieșeni, în primul rând.

Recital de poezii: “Pământul vechii Dacii vrem” de Mugurel Pușcașu – Codrin Dănilă; “Țară, țară mai vrem ostași” de Cezara Fantu; “În zi aniversară” de Maria Simion – Vlad Baba; “1859” de Răzvan Isac – Andrei Ciobanu; “Unirea” și “Hora Unirii” de Virgil Carianopol – Ana Hegyi; “Nu sunt vinovat” de Andrei Ciurunga – Erica Moldovan.

Discuții despre importanța zilei de 24 ianuarie cu Prof. Dr. Adrian Timofti. Discuții despre “Solia Moldovei” cu Prof. Constantin Cloșcă.

Intrarea la eveniment va fi gratuită.

INFO

Ateneul din Iași

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846

E-mail: office@ateneuiasi.ro

Web: www.ateneuiasi.ro

FB: www.facebook.com/AteneulDinIasi

PE ACEEASI TEMA:

Recital extraordinar Horatiu Malaele: ”Sunt un orb” @Ateneul din Iasi

Concursul Național de Muzică Psaltică (Faza Zonală)

Gala aniversara la Ateneul din Iasi. 97 de ani de la infiintare

In aprilie, o noua editie Short Film Factory @Ateneul din Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Opening Party la Tiki Village. Invitati: DJ Optik și Adrian Eftimie

Deschis la Distractie te provoaca la cel mai tare CONCURS de gatit in familie!

FIE 2017 / Weekend de muzica clasica cu participare internationala

”Supraviețuirea creştinului ȋn cetate” – o analiză la rece realizată de profesorii Adrian Papahagi şi Radu Preda

Scrie un comentariu: