Spectacolul ”Nud de femeie bruneta” @Teatru Fix

FONDUL COLECTIV DE CREAȚIE poster Teatru Fix - Nud

Sunteti invitati la spectacolul de dans ”Nud de femeie brunetă” – spectacol de  / cu Andreea David. Vineri, 24 iunie 2016, ora 19:00, la Teatru FiX.

Pentru acest performance Andreea David a lucrat într-un spaţiu solitar, în care singurul observator a fost ochiul ei critic din viitor, prin intermediul camerei de filmat. In acest context, ea a devenit subiectul propriei judecăţi estetice și obiectul propriului narcisism. Știindu-se privit, corpul nud se ajustează imediat, performează tot felul de posturi stereotip asociate feminităţii și reprezentării acesteia, imagini fetiș ce se cer mereu perfecţionate. În acest performance nudul se auto-compune în propriul peisaj, în propria construcție scenică, se ascunde in spatele propriei reprezentări și se camuflează în privirea din afară.

Andreea David este performer și arhitect. Are formare în dans contemporan la Centrul Naţional al Dansului din București. În 2012 e bursieră DanceWEBB la Viena și în 2013 la e.x.e.r.e.c.e. CCN Montpellier. Participă în festivaluri ca Explore Dance Festival, Impuls Tanz Vienna si Temps d’images Cluj. A colaborat si colaborează cu Adriana Gheorghe, Alina Popa, Florin Flueraș, Ingrid Berger Myhre (NO), Doris Uhlich (AT), Thomas Steyaert (BE), Mădălina Dan si Mihaela Dancs, pentru piesele sau proiectele Duet, STAFF, scores #21 methods of elimination, BlackHyperBox, Coregrafie de grup și More than Naked.

Produs de ColectivA Cluj și susținut de Centrul Național al Dansului București. Consultant artistic: Mădălina Dan. Mulțumiri: BlackHyperBox, Claudiu Lorand Maxim, Oana Hodade, Maria Mora și kata 

”Nud de femeie brunetă” este rezultatul rezidenței artistice a Andreei David din luna aprilie 2016, în spațiul RAP din Fabrica de Pensule, Cluj.

 

Producțiile și prezentările acestora fac parte din Fondul Colectiv de Creație 2016, un fond comun de resurse – spațiu de lucru, know-how artistic și de management cultural, resurse financiare, dar și valori și practici comune de lucru – care își propune să susțină dezvoltarea de noi spectacole de dans contemporan, noi idei și practici în zona artelor performative. Proiectul Fondul Colectiv de Creație 2016 este realizat de către Asociația Colectiv A Cluj în parteneriat cu Centrul Național al Dansului București și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

REZERVARE

Support: 15 lei. Rezervări: www.teatrufix.ro/rezerva sau 0724 92 12 12 (intre 17:00 și 21:00).

INFO

Teatru FIX

Str. Cuza Voda 10

E-mail: teatrufix@yahoo.com

Web: www.teatrufix.ro

FB: www.facebook.com/TeatruFix

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: