Spectacolul „Motanul încălțat” | Teatrul Luceafărul

motanul-incaltat-iasi-teatrul-luceafarul-foto

Teatrul “Luceafărul” îşi invită publicul la spectacolul ”Motanul încălţat” după Charles Perrault. Dramatizarea şi regia îi aparţin experimentatului regizor Constantin Brehnescu care spune despre spectacolul său că transpune scenic „o poveste dragă tuturor, şi celor mici şi celor mari”.

  • miercuri, 11 mai 2022, ora 10:40 – SALA MARE, Teatrul Luceafarul Iasi

Dramatizarea şi regia îi aparţin experimentatului regizor Constantin Brehnescu care spune despre spectacolul său că transpune scenic

o poveste dragă tuturor, şi celor mici şi celor mari, în care se pomeneşte despre împărţirea unei averi. Aparent, unul dintre moştenitori capătă cea mai mică, cea mai nesemnificativă parte. Supărat, acesta descoperă pe parcurs că darul de suflet devine în timp cel mai de preţ. Am îmbrăcat această idee într-o haină scenică barocă, în care elementele fantastice se îmbină cu cele reale şi le tratăm ca atare. Sperăm ca finalul fericit pe care l-am gîndit să fie acceptat de public şi să se bucure de abordarea pozitivã pe care o propunem. Mulţumesc anticipat publicului pentru aplauzele eventuale!

Versiunea scenică nu este o simplă ilustrare a cunoscutei poveşti, echipa de realizatori oferind o mizanscenă “à la française”. Costumele (scenografia Axenti Marfa, Premiul UNITER pentru întreaga activitate 2013), muzica (Radu Sanduloviciu) şi coregrafia (Ligia Delia Grozdan) urmăresc firul narativ al poveştii creînd un univers baroc, care aminteşte de atmosfera de epocă din strălucitoarea Franţă.

Celebrul Motan încălţat este interpretat de actriţa Beatrice Volbea, distribuţia fiind completată de Dumitru Georgescu (Premiul pentru cel mai bun actor la Gala Hop 2013) –  în Fiul cel Mic şi Prinţul, Ioana Iordache – Prinţesa, Viorel Vîrlan – Regele, Gigi Şfaiţer – Majordomul, Cătălin Cucu – Sfetnicul, Doina Iarcuczewicz – Căpcăunul, Ionuţ Gînju – Oşteanul, Mariana Teleman şi Ionela Arvinte – Sătencele, Elena Zmuncilă şi Carmen Hăisan Mihalache – Însoţitoarele prinţesei.

BILETE

Pret bilet: 9  lei. Biletele se pot achiziționa de la casieria teatrului (marți, miercuri, joi, vineri, între orele 10-14; duminică, orele 9,30-13) sau online (www.bilet.ro).

Cum puteţi face o rezervare: Puteţi cumpăra un bilet la teatru înainte de spectacol de la casa de bilete, la sediu. Pentru grupuri se pot face rezervări prin telefon la departamentul special (interior 15). Copiii din orfelinate beneficiază de gratuitate, dar trebuie să facă o rezervare în avans.

INFO

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Luceafărul” Iaşi

Str. Grigore Ureche nr. 5 Iaşi

Telefon: 0232-212662

E-mail: teatrul_luceafarul@yahoo.com

Web:www.luceafarul-theatre.ro‎

FBwww.facebook.com/teatrul.luceafaruliasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: