Spectacolul „Motanul Încălțat”, regia Daniel Prallea Blaga

Spectacolul „Motanul Încălțat”, regia Daniel Prallea Blaga, urcă pe scena Ateneului din Iași, în cadrul Festivalului Operelor Independente, ediția a II-a, marți, 22 mai 2018, ora 19, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”.

Opera Motanul Încălțat de Cornel Trăilescu reprezintă o explozie de culoare și energie atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Deși subiectul este gândit anume pentru cei mici, regizorul Daniel Prallea-Blaga a reușit să creeze un spectacol autentic, efervescent, plin de voie bună și poante haioase, spre deliciul audienței de toate vârstele.

Rămas orfan și văzând că nu are de niciunele, Ionică se hotărăste să-și ia zilele, singura ființă care i-a mai rămas pe pământ fiind motanul său blănos. Când Ionică se plângea că viața lui nu are rost și era gata-gata să-și pună ștreangul de gât, cotoșmanul a prins grai și l-a salvat pe tânăr, făcându-l de ocară pentru fapta pe care intenționa sa o facă.

Spre uimirea lui Ionică, motanul a început să vorbească și i-a spus că îl va ajuta atât cât va putea. Între timp, pe câmpul din apropiere, un iepure alb este fugărit de un tâlhar. Speriat de moarte, iepurașul se ascunde în spatele unor lemne. Văzând că n-are sorți de izbândă, tâlharul se retrage, dar își uită acolo sacul cu lucruri furate. După plecarea hoțului, motanul găsește sacul uitat plin cu obiecte prețioase, cotrobăie prin el, găsește o pălărie, un inel, o sabie și o pereche de cizme și astfel devine Motanul Încălțat.

El și cu Ionică observă iepurașul ascuns și încearcă să îl îmblânzească. Astfel, iepurașul cel alb va deveni tovarășul de drum și cel mai bun prieten al cotoșmanului. Acum începe aventura celor doi la castelul Împăratului, conoașterea domniței, fata acestuia și a doicii, și bătăliile repetate cu Marele Dregător, dușmanul împărăției. Cotoșmanul, prin abilitățile sale excepționale, reușește să scape Împărăția de

Marele Dregător și de acoliții acestuia care îi puneau bețe-n roate împăratului. Între timp, Ionică și domnița se îndrăgostesc, iar Împăratul este foarte încântat de căsătoria fiicei sale. Iepurașul Alb devine Împăratul iepurilor, iar Motanul Încălțat se autoproclamă Mare Dregător. În final, toată lumea petrece fericită!

BILETE

Biletele au fost puse în vânzare la pretul de 10 lei și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

INFO

Ateneul din Iași

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846,

E-mail: office@ateneuiasi.ro

Webwww.ateneuiasi.ro

FBwww.facebook.com/AteneulDinIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: