Spectacolul „Maitreyi” cu Maia Morgenstern revine la Iași

Reprezentaţiile la cererea publicului au loc luni, 30 octombrie 2017, de la ora 17:30 si 20:00, în Sala Mare. Actriţa Maia Morgenstern revine pe scena Teatrului Naţional “Vasile Alecsandri” alaturi de colegii sai.

Prima intalnire cu Maitreyi: o ai in programa de bacalaureat ca ,,lectura obligatorie”. A doua intalnire: o recitesti dupa 30 de ani si realizezi ca este mai mult decat frumoasa poveste de dragoste dintre Mircea Eliade si Maitreyi Devi. ,,Maitreyi” este o poveste care te determina sa-ti lasi sufletul sa respire. El a scris ,,Maitreyi” dupa ce a fost dat afara din casa familiei Narendra Sen. Ea a scris ,,Dragostea nu moare” ca raspuns, revoltata de aparitia romanul lui si de toate fanteziile de amor pe care le marturiseste si care o au ca personaj central.

CONCURS

Castiga o invitatie dubla la reprezentatia de la ora 17:30! Trimite raspunsul la intrebarea: Cum se numeste romanul scris de Maitreyi Devi? pe adresa iasifun@ziaruldeiasi.ro pana joi, 26 octombrie 21017, ora 12:00.

UPDATE CONCURS: Invitatia dubla a fost castigata de Mindru Bogdan.

Fiecare a transpus subiectiv ceea ce sufletul sau a trait la o intensitate paroxistica, dincolo de reguli, prejudecati, religie, cultura. Spectacolul are la baza o dramatizare dubla, realizata dupa romanul ,,Maitreyi” de Mircea Eliade, cu interventii din romanul scris de Maitreyi Devi.

Este prima data cand aceste doua puncte de vedere se intalnesc pe o scena de teatru. Transpunerea scenică acestei capodopere literare este un pariu curajos şi de-abia aşteptăm să vedem cine iese câştigător: teatrul sau literatura?

Distributie: MAIA MORGENSTERN – Maitreyi la 60 de anI, AILYIN CADIR/RALUCA APRODU – Maitreyi la 16 ani, VLAD ZAMFIRESCU – Mircea Eliade, DORU ANA – Narendra Sen, tatal lui Maitreyi, TEODORA CALAGIU – Srimati Devi, mama lui Maitreyi, MIRAL SOLCANU – Chabu, sora lui Maitreyi in varsta de 8 ani, CARLA MARIA TEAHA – Lilu, verisoara lui Maitreyi, MIHAI NITU / TUDOR AARON ISTODOR – Mantu, verisorul lui Maitreyi, RADU MICU/DAN RADULESCU – Harold, prietenul lui Eliade, MADALINA DOROBANTU – servitoarea. Coregrafia: Carmen Pesantez. Scenografia: Adina Mastalier. Dramatizarea. Regia artistica: CHRIS SIMION.

BILETE

Pret bilet: 60, 80 si 100 lei, în funcţie de categoria locului. Rezervări bilete la telefon: 0749 052 323. Biletele se pot procura de la agenția Casei Studenților IASI. Program agenție: luni-vineri : 10-19; sâmbătă : 10-17; duminică: închis. Biletele se gasesc si online pe startickets.ro

INFO

www.spectacoleiasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

3 comentarii la “Spectacolul „Maitreyi” cu Maia Morgenstern revine la Iași”

  1. Aura says:

    Un spectacol deosebit, sala plina 1 Aprilie … Dar spre rusinea Buzoienilor in sala au fost 5 grade . Am inghetat de frig…Parca se spunea ca pe vremea Ceausestilor cultura se facea in frig. Mi-au dat lacrimile la sfarsit, actorii inca mai joaca in astfel de conditii…Sincer va spun nu ar fi trebuit sa jucati asa, mi se pare injositor fata de public si fata de actori.

  2. elena trifan says:

    Cred ca este unspectacol colosal cand il vom vedea si in Bucuresti?

  3. alexandra says:

    Buna ziua. Spectacolul Maitreyi este pe 18 martie ora 20.00 la Teatrul National Iasi, pretul biletelor: 100 lei, 80 lei..

Scrie un comentariu: