Spectacolul „Maitreyi” cu Maia Morgenstern revine la Iași

maitreyi

Reprezentaţia are loc luni, 6 aprilie 2015, de la ora 19:00, în Sala Mare. Actriţa Maia Morgenstern revine pe scena Teatrului Naţional “Vasile Alecsandri”, alaturi de AILYIN CADIR, VLAD ZAMFIRESCU, DORU ANA, ANCA SIGARTAU, JASMINE ILIESCU, CARLA MARIA TEAHA, MARIUS CHIVU, RADU MICU si TEODORA GAROFIL.

CONCURS

Castiga o invitatie dubla la spectacol! Trimite raspunsul la intrebarea: Cine joaca rolul tinerei Maitreyi? pe adresa iasifun@ziaruldeiasi.ro, pana joi, 2 aprilie 2015, ora 12:00. Precizeaza si un numar de telefon!

UPDATE CONCURS: Invitatia dubla a fost castigata de Gina Boicu.

DESPRE

Prima intalnire cu Maitreyi: o ai in programa de bacalaureat ca ,,lectura obligatorie”. A doua intalnire: o recitesti dupa 30 de ani si realizezi ca este mai mult decat frumoasa poveste de dragoste dintre Mircea Eliade si Maitreyi Devi. ,,Maitreyi” este o poveste care te determina sa-ti lasi sufletul sa respire. El a scris ,,Maitreyi” dupa ce a fost dat afara din casa familiei Narendra Sen. Ea a scris ,,Dragostea nu moare” ca raspuns, revoltata de aparitia romanul lui si de toate fanteziile de amor pe care le marturiseste si care o au ca personaj central.

Fiecare a transpus subiectiv ceea ce sufletul sau a trait la o intensitate paroxistica, dincolo de reguli, prejudecati, religie, cultura. Spectacolul are la baza o dramatizare dubla, realizata dupa romanul ,,Maitreyi” de Mircea Eliade, cu interventii din ,,Dragostea nu moare” de Maitreyi Devi.

Este prima data cand aceste doua puncte de vedere se intalnesc pe o scena de teatru. Transpunerea scenică acestei capodopere literare este un pariu curajos şi de-abia aşteptăm să vedem cine iese câştigător: teatrul sau literatura?

Distributie: MAIA MORGENSTERN – Maitreyi la 60 de anI, AILYIN CADIR – Maitreyi la 16 ani, VLAD ZAMFIRESCU – Mircea Eliade, DORU ANA – Narendra Sen, tatal lui Maitreyi, ANCA SIGARTAU – Srimati Devi, mama lui Maitreyi, JASMINE ILIESCU – Chabu, sora lui Maitreyi in varsta de 8 ani, CARLA MARIA TEAHA – Lilu, verisoara lui Maitreyi, MARIUS CHIVU – Mantu, verisorul lui Maitreyi, RADU MICU – Harold, prietenul lui Eliade, TEODORA GAROFIL – servitoarea. Coregrafia: Carmen Pesantez. Scenografia: Adina Mastalier. Dramatizarea. Regia artistica: CHRIS SIMION.

https://www.youtube.com/watch?v=4jSwOBGWcLI

BILETE

Pret bilet: 60, 80 si 100 lei, în funcţie de categoria locului. Rezervări bilete la telefon: 0749 052 323. Biletele se pot procura de la agenția Casei Studenților IASI. Program agenție: luni-vineri : 10-19; sâmbătă : 10-17; duminică: închis.

Rezervarea unui bilet este valabilă 3 zile lucrătoare.

INFO

www.spectacoleiasi.ro

PE ACEEASI TEMA:

Spectacolul de teatru ”Un dusman al poporului”

Spectacolul „Sandros” de Katalin Thuróczy

Spectacolul de teatru ”Cafeneaua”, in regia lui Silviu Purcarete

”Cabaretul cuvintelor”, de Matei Visniec

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Atelier de prins curaj @Bojdeuca lui Creanga

Intalnire cu un berar nomad @Beer Zone

Social Practice by Magnitude

Pacala si Tandala va asteapta la Bojdeuca lui Creanga

3 comentarii la “Spectacolul „Maitreyi” cu Maia Morgenstern revine la Iași”

  1. Aura says:

    Un spectacol deosebit, sala plina 1 Aprilie … Dar spre rusinea Buzoienilor in sala au fost 5 grade . Am inghetat de frig…Parca se spunea ca pe vremea Ceausestilor cultura se facea in frig. Mi-au dat lacrimile la sfarsit, actorii inca mai joaca in astfel de conditii…Sincer va spun nu ar fi trebuit sa jucati asa, mi se pare injositor fata de public si fata de actori.

  2. elena trifan says:

    Cred ca este unspectacol colosal cand il vom vedea si in Bucuresti?

  3. alexandra says:

    Buna ziua. Spectacolul Maitreyi este pe 18 martie ora 20.00 la Teatrul National Iasi, pretul biletelor: 100 lei, 80 lei..

Scrie un comentariu: