Spectacolul “La Bohème” de Giacomo Puccini/ OPERA IASI

La boheme-opera-iasi-afis

Opera Națională Română Iași vă invită la spectacolul “La Bohème” de Giacomo Puccini, sub bagheta dirijorului Traian Ichim. Regia îi aparține lui Niky Wolcz, profesor la Universitatea Columbia din New York.

  • Vineri, 23 octombrie 2015, ora 18:30 – sala mare a Teatrului National Iasi

CONCURS

Castiga o invitatie dubla la spectacol! Trimite raspunsul la intrebarea: Cine semneaza regia spectacolului? pe adresa iasifun@ziaruldeiasi.ro, pana miercuri, 21 octombrie 2015, ora 12:00. Nu uitati sa precizati numele si un numar de telefon. Succes!

UPDATE CONCURS: Invitatia a fost castigata de Andreea Lazar!

DESPRE

Corul de copii Juniorii Operei este pregatit si dirijat de Raluca Zaharia. Regia îi aparține lui Niky Wolcz, profesor la Universitatea Columbia din New York, Helmut Stürmer, personalitate marcantă a scenografiei internaționale de teatru, operă și film, a realizat decorurile, iar creatoarea costumelor este Lia Manțoc.

Regizorul spectacolului, Niky Wolcz, a studiat la Universitatea de Teatru din București (IATC) și a lucrat ca actor, profesor universitar și regizor peste tot în Europa. Și-a început activitatea la Teatrul „Lucia Sturdza Bulandra” din București unde a lucrat și învățat cu Liviu Ciulei, Lucian Pintilie și David Esrig, începând în același timp cariera sa pedagogică la Institutul de Teatru„I.L.Caragiale”.

Ca actor, a jucat în spectacolele de teatru „Leonce și Lena”, „Godot”, „Trei frați gemeni venețieni”, „Furtuna”, „Revizorul”, dar și în filme, precum „Reconstituirea” în regia luiLucian Pintilie, „Căldura” sau „Prea mic pentru un război atât de mare” în regia lui Radu Gabrea.

Timp de 14 ani a fost profesor universitar la Secția de Teatru și Operă din cadrul „Frankfurter Musikhochschule” (Facultatea de Muzică din Frankfurt), la „Prinzregentenakademie München”, precum și la „Freie Universität” din Berlin. În anul 1996 se stabilește la New York unde predă laColumbia University.

Împreună cu Andrei Șerban a montat lucrări de operă și operetă: „Cneazul Igor” (Londra), „Povestirile lui Hoffmann” și „Văduva veselă” (Viena), „Paiațe” (Geneva), „Indiile galante” și „Italianca în Alger” (Paris), „Benvenuto Cellini” și „Faust” la Metropolitan (New York). În anul 2012, împreună cu soția sa, Ulla Wolcz, a montat premiera mondială a piesei de teatru„Ținuturile joase” a autoarei Herta Müller, laureată a premiului „Nobel pentru Literatură” în anul 2009.

BILETE

Preturile variaza intre 10 si 60 lei in functie de locul din sala. Agentia de bilete: 0332 888 448. Biletele pot fi cumparate de la Agentia de bilete a Operei (Bd. Stefan cel Mare si Sfant nr. 8), de luni pana sambata intre orele 10:00-17:00 si duminica intre orele 12:00-17:00.

Nu se fac rezervari! Este strict interzis accesul in sala copiilor sub 7 ani.

INFO

Opera Nationala Romana Iasi

Str. Agatha Barsescu nr. 18

Secretariat: +40-(0)232 211 144

www.operaiasi.ro

www.facebook.com/Opera-Nationala-Romana-Iasi

www.youtube.com/OperaIasi

PE ACEEASI TEMA:

”Magia serii in sunet si lumina”, ediția a VIII-a

Gala Premiilor Operelor Naţionale – Ediție dedicată Aniversării Centenarului României

Opera „Ecaterina Teodoroiu” de Emil Lerescu – PREMIERA

”Spargatorul de nuci” la Opera Nationala Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Teatru de revistă cu Alexandru Arșinel și Vasile Muraru

Deschiderea Pieței de Crăciun la Ateneu

Expoziția „Jurnal de călătorie (1830-1930)”, la Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu”

„Expansiunea unui domeniu: telecomunicațiile în timp de război” – Expoziție interactivă și ateliere educaționale

Scrie un comentariu: