Spectacolul „Kajtus, vrajitorul” la Teatrul „Luceafarul” Iasi

Teatrul „Luceafărul” din Iasi vă invită la un spectacol magic pentru copii si adulti, „Kajtus, vrajitorul”. Spectacolul a fost pregătit de o echipă de creatie din Polonia, împreună cu colectivul artistic al teatrului iesean.

  • miercuri, 22 februarie 2017, ora 11:15, sala mare – Teatrul Luceafarul Iasi
  • duminica, 26 februarie 2017, ora 11:30, sala mare –  Teatrul Luceafarul, Iasi

„Kajtus, vrăjitorul” este o poveste despre lumea imaginatiei copiilor si despre vointa acestora de a face lumea un loc mai bun. Despre visele si situatiile în care acestea devin realitate. O poveste despre maturizare – pentru copiii care visează la puteri magice si pentru părintii lor, care duc dorul vremurilor în care erau copii si făceau magie.

Scris în 1933, romanul lui Janusz Korczak „Kajtus, vrăjitorul” este unul dintre cele mai populare în Polonia. Comparată cu Harry Potter, desi a fost scrisă cu peste 60 de ani înainte, povestea vorbeste despre micul vrăjitor Kajtus, care, încercând să-si controleze puterile magice, ajunge să se descopere pe sine si să înteleagă lumea în care trăieste.

Învătătura lui Kajtus este că „trebuie să cunoastem puterea propriilor dorinte si să învătăm să le acceptăm limitele”.

Kajtus e un băiat care vrea să devină vrăjitor si descoperă cu surprindere că poate rosti formule magice si schimba realitatea. După o serie de încurcături, puterile magice ale lui Kajtus declansează un mic haos în Varsovia, iar pustiul decide să ducă o viată dublă: va călători în jurul lumii, iar acasă, în locul său va lăsa o dublură.  Ideea romanului e că puterea, indiferent de forma ei, trebuie asociată cu responsabilitatea. Korczak a dorit ca prin acest roman să-i învete pe copii cum să se maturizeze si să-si depăsească problemele.

Konrad Dworakowski este considerat unul dintre cei mai talentati regizori polonezi din generatia tânără. A lucrat în teatre din Varsovia, Cracovia, Wrocław, Lodz etc., fiind laureat cu Premiul “Masca de Aur” acordat de criticii polonezi, Premiul pentru cea mai bună regie, la Festivalul de Teatru din Opole. Stilul său ilustrează perfect notiunea de artă pentru întreaga familie, practicând un teatru vizual, metaforic, inteligent, subtil, promovând valori morale precum libertatea si curajul. Două dintre cele mai recente productii ale sale sunt „Microcosmos”, la Teatrul Pantomima din Wroclaw, fondat în 1958, de celebrul Henryk Tomaszewski si „Dumanowski side A”, la Teatrul National Vechi „Helena Modrzejewska” de la Cracovia, condus de Jan Klata.

Spectacolul este o productie comună a Teatrului „Luceafărul” din Iasi, Institutului Polonez din Bucuresti si a Institutul Cărtii din Cracovia, în cadrul „Anului Janusz Korczak 2012”. Programată pentru toamna anului 2012, premiera a fost amânată din motive de fortă majoră. Acum, multumită si sustinerii XTB online trading, artistii din Polonia si România se reîntâlnesc, pentru a duce proiectul la bun sfârsit. Premiera va avea loc sâmbăta, 11 ianuarie 2014, la ora 17, în sala mare a Teatrului Luceafărul din Iasi.

Regia: Konrad Dworakowski, scenografia Marika Wojciechowska, muzica Piotr Klimek, designul video Michal Zielony, coregrafia Jacek Owczarek

Distributia:  George Cocos, Beatrice Volbea, Liliana Mavris Vârlan, Aurelian Diaconu, Ionela Arvinte, Ionut Gînju, Ioana Iordache, Carmen Mihalache, Dumitru Georgescu, Cristina Anca Ciubotaru (în video), copiii Ioan Trif (portret) si Alexandru Arvinte (voce).

BILET

Pret bilet:6 (10) lei. Biletele se pot achiziționa de la casieria teatrului (marți, miercuri, joi, vineri, între orele 10-14; duminică, orele 9,30-13) sau online (www.bilet.ro).

Cum puteţi face o rezervare: Puteţi cumpăra un bilet la teatru înainte de spectacol de la casa de bilete, la sediu. Pentru grupuri se pot face rezervări prin telefon la departamentul special (interior 15). Copiii din orfelinate beneficiază de gratuitate, dar trebuie să facă o rezervare în avans.

INFO

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Luceafărul” Iaşi

Fondat: 1949, Finanţator: Consiliul Judeţean Iaşi

Adresa: str. Grigore Ureche nr. 5 Iaşi

Telefon: 0232-212662

E-mail: teatrul_luceafarul@yahoo.com

Web: www.luceafarul-theatre.ro‎

FB: www.facebook.com/teatrul.luceafaruliasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: