Spectacolul „Iarna” la Teatrul Național Iași

spectacolul-iarna-premiera-teatrul-national-iasi-afisIARNA, de  Evgheni Grişkoveţ. Un spectacol de László Béres

REPREZENTAȚII

  • 15 Iunie, ora 19:30 – Sala Sala Uzina cu Teatru

DESPRE

Griskoveţ scrie, pune în scenă şi uneori joacă el însuşi piesele sale, realizând astfel un  teatru personal, teatrul eului.  Piesele sale conţin o imensă  spontaneitate şi tocmai de aceea senzaţia de improvizaţie este mereu prezentă – parcă ar fi alcătuite din fragmente de povestiri, din rămăşiţe de amintiri şi propoziţii  pe care le evocă  un povestitor naiv care îşi priveşte  trecutul şi lumea care-l înconjoară cu un gest continuu de mirare.

Noul stil creat  în teatru de Evgheni Griskoveţ a fost denumit  stilul “neosincerităţii .Prin el, teatrul a redescoperit  tonul apropiat, adresarea directă, sinceritatea  şi omul de rând (aproape de eroii lui   Gogol, Dostoievski sau Cehov). În teatrul contemporan rus  el a fost singurul  care a reuşit să producă spectacole care să se adreseze în acelaşi  timp publicul elevat dar şi celui consumist. Fiindcă  cea mai detectabilă  proprietate a  limbajului său teatral este personalizarea discursului , stilul numit  de unii  neonaivitate, sau neosentimentalism îi stimulează pe cei implicaţi în spectacol să  adauge textului propriile  experienţe, povestiri sau observaţii.

Distribuția: Cosmin Maxim, Andreea Boboc, Dumitru Năstruşnicu

Costume: Rodica Arghir

GALERIE FOTO, VIDEO


BILETE

  • Pret Bilet: 22 lei (reduceri elevi, studenti, pensionari)

Biletele se pot achiziţiona on-line de pe site-ul www.eventim.ro, secţiunea Locaţii-Iaşi şi direct, din reţeaua magazinelor partenere: Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas si Cărturesti. Biletele se pot rezerva şi cumpăra şi de la Agenţia Teatrală situată pe Bd. Ştefan cel Mare nr.8A.

Agentia teatrala

Telefon: 0232-255999

Program: 10.00 – 17.00, de luni pina simbata (duminica inchis)

Pentru grupuri organizate, va rugam sa va adresati Departamentului Marketing-Organizare la telefon 0232-255999.

Atentie! Accesul in sala dupa inceperea spectacolului este interzis, iar biletele isi pierd valabilitatea. Pentru a preveni situatiile neplacute, rugam spectatorii sa fie prezenti la sala de spectacole cu cel tirziu 10 minute inainte de ora inceperii.

INFO

TEATRUL NAŢIONAL „VASILE ALECSANDRI” IASI   Fondat în 1840

Adresa: Str.Agatha Bârsescu, nr. 18, cod 700074, Iaşi, IAŞI

Tel. 0232 267824

E-mailtniasi@yahoo.com

www.teatrulnationaliasi.ro

www.facebook.com/TNIASI

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: