Spectacolul „Gabriel” cu Dumitru Georgescu

spectacol-gabriel-iasi-afisSpectacolul ”Gabriel”, de Beatrice Volbea si Dumitru Georgescu, la Uzina cu Teatru – premiul pentru cel mai bun actor la Gala Hop 2013 se va juca la Teatrul Național Vasile Alecsandri Iași.

  • Joi, 16 aprilie, ora 19.30

DESPRE

Într-o lume în care oamenii nu au timp, sunt mereu grăbiţi, mereu întârzie undeva . . . eu vreau să visez. pur şi simplu. nu mai vreau să vomit cuvinte. nu sunt un superErou . . . nu vreau să fiu un superErou. . . . anul trecut eram in Sighisoara, si pentru cateva minute m-am oprit si am vorbit cu un copil al strazii, si mi-a povestit un pic din viata lui … m-a impresionat si nu mi s-a parut normal ce i s-a intamplat . . . ..datorita acelui copil am reusit sa pun cap la cap un text, care imi este tare drag. Va invit cu toata inima sa cunoasteti povestea lui “Gabriel” (Dumitru Georgescu)

Dumitru-Georgescu-premiera-spectacol-gabriel-maideyi-iasi-foto-arhiva

Dumitru Georgescu, actor al Teatrului „Luceafărul“, îşi va prezenta în premieră spectacolul „Gabriel“, cu care a câştigat premiul pentru cel mai bun actor la secţiunea individual în cadrul Galei HOP, organizată de UNITER în luna septembrie 2013.

Piesa abordează o temă socială extrem de sensibilă – violenţa în familie. „Nu e o relatare a ceea ce am trăit eu, nici nu e inspirat dintr-o poveste reală. Pur şi simplu am obiceiul de a observa oamenii pe stradă, de a-mi inventa o poveste a lor. M-a deranjat întotdeauna condiţia unor mame care suportă jigniri din partea soţilor doar pentru că îi iubesc. În monologul meu despre asta e vorba: un copil care vorbeste cu psihologul, un copil care nu înţelege de ce mama lui acceptă bătăi“, a detaliat Dumitru Georgescu.

Tânărul a intrat în trupa de la „Luceafărul“ în anul 2008, când încă era student la Facultatea de Teatru de la Iaşi, secţia Arta actorului mânuitor de păpuşi şi marionete. Din 2010, a susţinut ateliere de teatru pentru copii şi a început să participe la diverse festivaluri. În acelaşi an a câştigat, alături de câteva colege, premiul „HOP“, la secţiunea „Grup“. În această toamnă, Dumitru Georgescu şi-a mai adjudecat premiul pentru debut la Festivalul „Puck“ din Cluj Napoca.

sursă: www.ziaruldeiasi.ro

BILETE

Bilet: 22 lei (reduceri elevi, studenti, pensionari)

INFO

TEATRUL NAŢIONAL „VASILE ALECSANDRI” IASI   Fondat în 1840

Adresa: Str.Agatha Bârsescu, nr. 18, cod 700074, Iaşi, IAŞI

Tel. 0232 267824

E-mailtniasi@yahoo.com

www.teatrulnationaliasi.ro

www.facebook.com/TNIASI

PE ACEEASI TEMA:

Spectacolul „Colivia”, la Teatrul Național Iași

TITUS ANDRONICUS la Teatrul Național Iași

Spectacolul „Acasă, în miezul verii” la Teatrul Național

“ANA DE HÂRTIE”, un spectacol de Crista Bilciu, la Teatrul National

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

February’sMoonstruck – Concurs de felicitări și scrisori de dragoste în limba engleză

Les misérables | Cinema Ateneu

Dolittle | Cinema Ateneu

Like a boss | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: