Spectacolul „Gabriel” cu Dumitru Georgescu

spectacol-gabriel-iasi-afisSpectacolul ”Gabriel”, de Beatrice Volbea si Dumitru Georgescu, la Uzina cu Teatru – premiul pentru cel mai bun actor la Gala Hop 2013 se va juca la Teatrul Național Vasile Alecsandri Iași.

  • Joi, 16 aprilie, ora 19.30

DESPRE

Într-o lume în care oamenii nu au timp, sunt mereu grăbiţi, mereu întârzie undeva . . . eu vreau să visez. pur şi simplu. nu mai vreau să vomit cuvinte. nu sunt un superErou . . . nu vreau să fiu un superErou. . . . anul trecut eram in Sighisoara, si pentru cateva minute m-am oprit si am vorbit cu un copil al strazii, si mi-a povestit un pic din viata lui … m-a impresionat si nu mi s-a parut normal ce i s-a intamplat . . . ..datorita acelui copil am reusit sa pun cap la cap un text, care imi este tare drag. Va invit cu toata inima sa cunoasteti povestea lui “Gabriel” (Dumitru Georgescu)

Dumitru-Georgescu-premiera-spectacol-gabriel-maideyi-iasi-foto-arhiva

Dumitru Georgescu, actor al Teatrului „Luceafărul“, îşi va prezenta în premieră spectacolul „Gabriel“, cu care a câştigat premiul pentru cel mai bun actor la secţiunea individual în cadrul Galei HOP, organizată de UNITER în luna septembrie 2013.

Piesa abordează o temă socială extrem de sensibilă – violenţa în familie. „Nu e o relatare a ceea ce am trăit eu, nici nu e inspirat dintr-o poveste reală. Pur şi simplu am obiceiul de a observa oamenii pe stradă, de a-mi inventa o poveste a lor. M-a deranjat întotdeauna condiţia unor mame care suportă jigniri din partea soţilor doar pentru că îi iubesc. În monologul meu despre asta e vorba: un copil care vorbeste cu psihologul, un copil care nu înţelege de ce mama lui acceptă bătăi“, a detaliat Dumitru Georgescu.

Tânărul a intrat în trupa de la „Luceafărul“ în anul 2008, când încă era student la Facultatea de Teatru de la Iaşi, secţia Arta actorului mânuitor de păpuşi şi marionete. Din 2010, a susţinut ateliere de teatru pentru copii şi a început să participe la diverse festivaluri. În acelaşi an a câştigat, alături de câteva colege, premiul „HOP“, la secţiunea „Grup“. În această toamnă, Dumitru Georgescu şi-a mai adjudecat premiul pentru debut la Festivalul „Puck“ din Cluj Napoca.

sursă: www.ziaruldeiasi.ro

BILETE

Bilet: 22 lei (reduceri elevi, studenti, pensionari)

INFO

TEATRUL NAŢIONAL „VASILE ALECSANDRI” IASI   Fondat în 1840

Adresa: Str.Agatha Bârsescu, nr. 18, cod 700074, Iaşi, IAŞI

Tel. 0232 267824

E-mailtniasi@yahoo.com

www.teatrulnationaliasi.ro

www.facebook.com/TNIASI

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: