Spectacolul „Fram, ursul polar” | Teatrul Luceafarul

Spectacolul „Fram, ursul polar” afis iasi teatrul luceafarul

Inspirată de romanul cu acelaşi titlu al lui Cezar Petrescu, aceasta producţie a Teatrului ieşean pentru Copii şi Tineret aduce în lumina reflectoarelor un personaj faimos, Fram, ursul polar.

  • joi, 12 mai 2022, ora 10:00 – sala mare, Teatrul Luceafarul Iasi

Opţiunea repertorială este inedită, titlul fiind înscris pentru prima dată pe afişul curent după reperul `90. Pe lîngă ocazia de a le intermedia întîlnirea artistic cu un personaj celebru, realizatorii spectacolului speră implicit şi că vor stîrni apetitul pentru lectură al tinerilor, reamintindu-le, prin spectacol, de unul dintre marile romane de gen scris de un autor român.

Constantin Brehnescu, regizorul spectacolului precizează: “Am realizat adaptarea romanului lui Cezar Petrescu şi am pus în scenă acest text în principal din două motive. În primul rînd, pentru a vorbi indirect despre sentimentul profund de nostalgie care ne leagă de locul naşterii, de locul unde am deschis ochii, unde am început să descoperim lumea. Şi apoi, pentru a evidenţia ideea că iubim în egală măsură locul în care ne desfăşurăm profesional, că sîntem foarte ataşaţi de fiinţele dragi. Sînt două lucruri care rezumă drama lui Fram, ursuleţul polar, dorul de locul natal şi iubirea pentru arta care l-a fascinat, circul. Circul e o lume fantastică, iar Cezar Petrescu nu a ales-o întîmplător. Circul e o lume a ludicului, o lume fascinantă, stranie, care îmbină comicul cu dramaticul”.

Scenografia spectacolului este imaginată de experimentata artistă Axenti Marfa, de la Teatrul Naţional Iaşi, coregrafia, de Ligia Delia Grozdan, de la Universitatea de Arte “George Enescu” Iaşi, iar muzica, de Radu Sandulovici. În rolul lui Fram apare actriţa Iulia Deloiu Trif, în distribuţie figurînd şi: Doina Iarcuczewicz (Dresoarea), Paul Sobolevschi (Leone), Ionuţ Gînju (Îngrijitorul), Liliana Mavriş Vârlan, Ionela Arvinte, Viorel Vârlan (Clovni), Liviu Smântânică (Doctorul), Raluca Pintilie (Un ziarist), Gigi Şfaiţer (Un vânător), Cătălin Cucu (Directorul), Aurelian Diaconu (Un ziarist), Cristian Gheorghiu (Un vânător)

BILET

Pret bilet: 9 lei. Biletele se pot achiziționa de la casieria teatrului (marți, miercuri, joi, vineri, între orele 10-14; duminică, orele 9,30-13) sau online (www.bilet.ro).

Cum puteţi face o rezervare: Puteţi cumpăra un bilet la teatru înainte de spectacol de la casa de bilete, la sediu. Pentru grupuri se pot face rezervări prin telefon la departamentul special (interior 15). Copiii din orfelinate beneficiază de gratuitate, dar trebuie să facă o rezervare în avans.

INFO

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Luceafărul” Iaşi

Fondat: 1949, Finanţator: Consiliul Judeţean Iaşi

Adresa: str. Grigore Ureche nr. 5 Iaşi

Telefon: 0232-212662

E-mail: teatrul_luceafarul@yahoo.com

Web: www.luceafarul-theatre.ro‎

FB: www.facebook.com/teatrul.luceafaruliasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: