Spectacolul „Exil in pamantul uitarii” cu Maia Morgenstern

exil-in-pamantul-uitarii-maia-morgenstern-teatru-national-iasi-afisTeatrul Evreiesc de Stat prezintă luni, 24 februarie 2014, ora 19 la Teatrul Național „Vasile Alecsandri“ Iași EXIL ÎN PĂMÂNTUL UITĂRII, un spectacol de Andreea Tănăsescu după scrieri de Benjamin Fondane.

Cu ocazia comemorării a 70 de ani de la moartea poetului și filosofului B. Fundoianu, oferim ieșenilor un spectacol fascinant, în care teatrul, dansul și diverse tehnici multimedia se îmbină oferind o experiență teatrală tulburătoare, un omagiu adus personalității scriitorului, născut la Iaşi și ucis în lagărul de la Auschwitz-Birkenau.

DESPRE

Cu: Mircea Dragoman / Maia Morgenstern, Viorica Bantaş, Marius Călugăriţa,

Darius Daradici, Nicolae Predica, Bogdan Iacob, Simona Mandache,

Ana Maria Vişan, Diana Chira, Sabina Ioniţă, Anuka Levanovici, Diana Gal,

Ionuţ Diniţă, Horea Suciu, Răzvan Rotaru

  • Asistent coregraf: Simona Mandache
  • Concept Video: Vali Chincișan
  • Montaj video: Cătălin Creţu
  • Regia şi coregrafia: Andreea Tănăsescu

Spectacolul are ca punct de plecare ultimele clipe din viaţa scriitorului – cumplita așteptare în lagărul de la Drancy și, apoi, interminabilele suferinţe trăite în vagoanele deportării spre Auschwitz.Coregrafa şi regizoarea propune radiografierea unui mic grup de oameni prinşi în cursa deportării, ale căror trăiri pendulează între confuzie, revoltă, resemnare, alienare.  „Sunt redus la un simplu număr! Îmi duc viaţa în valiză! Nu mai e timp!“ (Benjamin Fondane, Le mal des fantômes).

Aşteptarea capătă accente paroxistice, frământările lăuntrice se transformă în ritmuri, iar dansul aduce o notă de cinism şi ironie la adresa maşinăriei războiului, a mecanismului care transformă oamenii în numere.

Caracterul absurd al jocului este accentuat de tehnica regizorală funcţionând ca un puzzle în care elementele scenice se suprapun, creionând stări, situaţii, momente coregrafice inedite. Regizoarea recurge la elemente vizuale inspirate din tehnicile de avangardă, din dansul expresionist, caracteristice anilor de război, şi folosite chiar de Benjamin Fondane în experimentele sale teatrale şi cinematografice.

Spectacolul este, în fapt, un strigăt de protest la adresa discriminării rasiale şi a războiului.

BILETE

Pret: 100 / 80 lei

REDUCERI DE 50% LA PRETUL BILETELOR

REZERVĂRI

Informații și rezervări bilete la numerele de telefon: 0748179160 , 0751293948, 0756039937, 0749052323

INFO

spectacoleiasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: